ZUID-SCHARWOUDE - Veilig is men nog allerminst, maar LSVV heeft in de strijd om lijfsbehoud wel bijzonder goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Flevo met ruime cijfers te kloppen: 4-0.


Door de zege is LSVV, met nog twee wedstrijden te gaan, nog maar twee punten verwijderd van de veilige negende plaats. Onder een stralende voorjaarszon bleek tegenstander Flevo, dat zich als promovendus keurig weet te handhaven en zelfs nog een kansje had op nacompetitie voor promotie, in de eerste helft een lastige tegenstander. Toch wist Collin Vennink, na slordig balverlies van de gasten, halverwege de eerste helft de ban te breken.

Kort na rust wist Toine Merk die score te verdubbelen en vanaf toen kon LSVV vrijuit voetballen en bleek de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer ook de betere ploeg. Zijn collega Patrick de Vries van Flevo werd daarbij ook nog met personele problemen opgezadeld want zowel Luuk Hospers, Freek Vrenegoor als Sonny Blok vielen geblesseerd uit. LSVV had hier geen boodschap aan en via de tweede van Vennink en een treffer van Sven de Ruiter behaalde het een verdiende zege.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie