DEN HELDER - Hoewel het nog lang geen Kerstmis is, zoekt projectkamerkoor Canto Chiaro nu reeds zangers voor een bijzonder kerstproject als start van een nieuwe traditie: Carols Sing-a-Long.

Centraal in dit project staat de uitvoering van de ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten door een kernkoor. Daarnaast wordt een programma geboden van bekende traditionele Christmas Carols in een ‘sing-along’ opzet, uitgevoerd door een voor de gelegenheid uitgebreid Canto Chiaro Carol Choir. Met begeleiding op harp, wat de kerstsfeer sterk verhoogt. Ook het publiek kan met enkele carols meezingen.

Het wordt een kort project van 6 repetities voor het kernkoor en 3 voor het Carol Choir, en met 3 uitvoeringen in de weken voor kerst.

Aan de uitvoering van Britten door het kernkoor kan deelgenomen worden door ervaren zangers die na een stemtest worden toegelaten en die zelf hun partij kunnen instuderen. Deelname aan het Canto Chiaro Carol Choir staat open voor iedere geïnteresseerde amateurzanger met koorervaring. De repetities vinden plaats op zaterdagen van 10 tot 13 uur in het Kerkje Valkkoog.
 Repetitiedata: 3, 10, 17 en 24 november, 1 en 8 december. Uitvoeringen op: zondagmiddag 9 december – Ontmoetingskerk, Julianadorp; zaterdagavond 15 december - De Blije Mare, Alkmaar; zondagmiddag 16 december – Samenvaartkerk, Anna Paulowna

Voor meer informatie: www.cantochiaro.nl

Aanmelden voor dit nieuwe project kan via de bovengenoemde website of door middel van een e-mail aan info@cantochiaro.nl of dijknet.dhl@hetnet.nl. Deelname is onder voorbehoud van een evenwichtige verdeling van de stemgroepen en mogelijke stemtest.