AARTSWOUD - Het weekend van 8 en 9 september staat in het Rundveemuseum in het teken van vogels in de omgeving van Aartswoud. Douwe Greydanus is lid van de vogelwerkgroep van het KNNV afdeling Hoorn/ West-Friesland en geeft beide middagen een presentatie in het museum. De aanvangstijden van de lezing over vogels en daaropvolgend de excursie zijn om 13.00 en 15.00 uur. Het museum is open van 13.00 tot 16.30 uur.

Het hele seizoen is de potstal van het museum de plek waar de natuurexpositie “Akkers en bijen, vogels en weiden” te zien is. En omdat natuur iets is om te beleven gaat Douwe als gids en gewapend met verrekijker met de bezoeker richting de Weelkade of de Braakpolder. In beide gebieden zijn veel vogels te zien. De verwachting is dat er trekvogels fourageren alvorens ze verder trekken. Het te bezoeken gebied van Landschap Noord-Holland wordt met hulp van vrijwilligers beheerd. Insecten en vogels weten deze plekken steeds beter te vinden. Ook Douwe Greydanus is er regelmatig met zijn camera om mooie foto’s te maken. Hij is een echte vogelaar en deelt graag zijn kennis. Niet alleen interessant voor volwassenen, ook voor iets oudere kinderen is het een mooie ervaring.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl