ANNA PAULOWNA - Op zondag 25 november viert het Stookerskoor het 25 jarig jubileum met een concert in de Keesschuur , Middenweg 9, Anna Paulowna onder het motto: VISSERSLATIJN.

Tijdens dit concert wordt er een doorsnee gezongen van liedjes van de afgelopen vijfentwintig jaar.Verhalen worden gezongen in de vorm van Shanty’s en Seasongs, die gaan over het leven aan boord van schepen uit de tijd van de zeil- en stoomvaart, het harde leven op zee en de gevaren. Over heimwee en verlangen naar thuis. De liefde voor de zee en het vrouwelijk schoon. De havens met zijn kroegen, maar ook de vrouwen wachtend op hun thuiskomst. Daarbij wordt de groep muzikaal ondersteund door een eigen groep muzikanten. Uiteraard wordt het publiek, zoals dat bij elk optreden hoort, gevraagd om mee te zingen.

In 1993 ontstond het Stookerskoor Den Helder op initiatief van enkele vrijwilligers van de Stichting Nautische Monumenten, die zich bezig hielden met de restauratie van de stoomsleepboot Y 8122 en voelt zich daardoor nauw verbonden met het nationale maritieme erfgoed.

Het Stookerskoor is door zijn uitstralend enthousiasme een graag geziene gast bij o.a. helderse woon- en zorgcentra’s, het cruiseschip “de Serena” en festivals. Het repertoire bestaat uit meezingers tot gevoelige ballades in diverse talen. Dit alles onder leiding van Ton Boxhoorn.