WESTERLAND - Zin om gezellig te kaarten? Meld je dan aan bij Bridgeclub Wieringen. Geen ervaring met bridgen is geen probleem, want Bert Loos geeft een cursus, zodat je snel mee kunt doen. De bridgecursus is in speelgelegenheid Café Waddenzee, Westerlanderweg 43, begint op donderdag 11 oktober en duurt 10 middagen van 13:30 tot circa 15:30 uur.

Te oud om nog wat nieuws te leren is geen argument, want iedereen lukt het (uiteindelijk) wel om het spel onder de knie te krijgen. Bovendien word je in de bridgecompetitie ingedeeld naar speelsterkte en leerlingen beginnen onderaan. Naarmate je spel beter wordt kom je door promotie vanzelf in een hogere lijn. Het kaarten is soms behoorlijk spannend; iedereen wil natuurlijk graag goed scoren en als het kan winnen. Maar de gezelligheid van het samen bezig zijn en het onderlinge contact is toch de belangrijkste drijfveer voor leden van Bridgeclub Wieringen.

Wanneer zich tenminste vier mensen aanmelden, wordt de bridgecursus gegeven. Na afloop van de cursus kunnen de cursisten meedoen aan de kerstdrive voor leden van de Bridgeclub op dinsdag 18 december. Begin volgend jaar kunnen leerlingen dan meedraaien binnen de clubcompetitie. Die is op dinsdagavond en/of op donderdagmiddag in Café Waddenzee in Westerland, een mooie locatie met prachtig uitzicht over het Amstelmeer. De kosten van de cursus zijn € 50,00. Daarin zijn begrepen een bridgeboek voor beginners en een jaar lidmaatschap van de club. Wil je graag eerst een keer zien wat bridgen nu precies is, kom dan een keer in Westerland kijken op een competitieavond of -middag (dinsdag vanaf 19:00 uur; donderdag vanaf 13:00 uur). Inlichtingen en/of aanmelden bij Bert Loos, loos.bert1@gmail.com of 0227-592010.