WIERINGEN - Zondag 27 januari om 15.30 uur brengt de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk het kroonconcert “Alles begint bij Bach” en daarna weten wij alles van Johann Sebastian Bach. Hij is een van de meest geliefde componisten. Maar wie was hij? En wat maakt zijn muziek zó bijzonder dat wij zeggen: ”geen dag zonder Bach”. Violiste Merel Vercammen en cellist Joachim Eijlander proberen deze vragen te beantwoorden, samen met Merlijn Kerkhof als verteller.


Merel en Joachim spelen solo en samen muziek van Bach en van latere componisten die door hem zijn beïnvloed. Onder andere: een selectie uit tweestemmige inventies, werken voor viool solo en cello solo, sonate in C van M. Mascitti en een passacaglia van J. Halvorsen. Merlijn is uw gids door de muziekgeschiedenis. Ook was hij de auteur van de bestseller ‘Alles begint bij Bach’, dat alom lovende kritieken ontving.

De première van ’ Alles begint bij Bach’ was in 2017 in Jakarta. Merel, Joachim en Merlijn hebben van deze voorstelling een Nederlandse en een Engelse versie gemaakt, die ze overal ter wereld presenteren, en die terecht zeer lovende kritieken ontvangt!
Merel Vercammen bespeelt een viool uit 1820 van de Italiaanse bouwer A. Postcchini, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kaarten voor deze voorstelling zijn tot donderdag 24 januari te bestellen via onze website www.dekroonconcerten.nl en kosten € 14,= Na betaling krijgt u de toegangskaarten per e-mail toegestuurd. Indien u niet over internet beschikt kunt u bellen met Gideon van Beek: 0227 72 02 04 of Gerda Visser: 0227 59 25 09. Ook voor het concert zijn nog kaarten bij de kassa te koop.

Vergeet niet tijdig kaarten te bestellen voor het concert van zondag 24 februari met Dominic Seldis en James Pearson!