HIPPOLYTUSHOEF - Geniet, dans en droom op zondag 26 februari om 15.30 uur in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef met Trio C tot de Derde!

Trio C tot de Derde, Coos Lettink, Carel den Hertog en Caspar Terra, speelt klezmer in de puurste zin van het woord: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin van het woord: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gispy, de jazz en de klassieke muziek. In de voetsporen van componisten als Bèla Bartok en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa, op zoek naar nieuwe muziek. Muziek die in hun programma KLEZ-X verwerkt wordt tot “nieuwe klassiekers”, afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van “oude klassiekers” van genoemde grootmeesters en classics uit het onuitputtelijke balkan en klezmer repertoire. Steeds vanuit het streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen.

Trio C tot de Derde bestaat uit: Carel den Hertog – viool, Coos Lettink – accordeon, Caspar Terra – klarinet. De 3 C’s kennen elkaar van jongs af aan en delen vele jeugdherinneringen. Sinds 1998 vormen ze een muzikaal trio en halen hun inspiratie uit de klezmer, balkan en zigeunermuziek. Als trio reisden ze samen richting Turkije, Iran, Pakistan en India. Ze hebben alle drie hun muzikale voorkeur en inbreng, en mixen dit tot een heel eigen geluid. Ze verleiden elkaar op speelse wijze tot virtuositeit en lyrisch spel.
Carel: Gedreven, passioneel, vol vuur en overgave, een allround musicus die de grenzen van het klassieke wereldje niet zozeer overschrijdt, maar simpelweg geen grenzen ziet.
Caspar: het creatieve brein. Begenadigd klarinettist, virtuoos, zowel in verstild ontroerend als in extatisch, met onvoorspelbare klarinetsolo’s .
Coos: virtuoos op de accordeontoetsen, zorgt voor de harmonische en ritmische basis en bereidt ieder optreden tot in de puntjes voor. De onmisbare duizendpoot.

Kaarten voor dit Klezmer Trio zijn voor aanvang in de kerk verkrijgbaar voor € 13,=. Ook kunt u reserveren via internet (kosten ticketscript: €1,50) op www.dekroonconcerten.nl of per e-mail: info@dekroonconcerten.nl. Ook per telefoon is mogelijk bij: Jim Vink 0227 59 52 04 of Gerda Visser 0227 59 25 09