HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 maart het veertiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen op 3 en 4 maart de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Ria Keesom. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt €25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal zestig klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan tot 3 maart bij Peter Theunissen via 06-12130691 of petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippo.