WIERINGEN - Zondag 22 oktober om 15.30 uur organiseert de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk weer een kroonconcert bij kaarslicht in de sfeervolle Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef met:


Klaartje van Veldhoven – zang en Bert van de Brink – accordeon

Klaartje wordt geprezen om haar heldere toon van de stem, haar liefde voor avontuur en haar eerlijke interpretaties. Al van jongs af aan is zij te horen in de concertzalen in het buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag. Ook maakte zij verschillende C D-producties, waaronder: Hohe Messe van J.S. Bach, H. Purcell”s King Arthur en Händel’s La Resurrezione en Pergolesi’s Stabat Mater en dit jaar gaat ze een C D opnemen met Bert van de Brink. Ook is zij regelmatig panellid in het programma Discotabel op zondagmiddag.


Bert begon al op 5 jarige leeftijd met zijn eerste pianolessen. Hij studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Aanvankelijk gaf hij regelmatig klassieke concerten, maar zijn hart bleek toch meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. Hij speelt en speelde met grootheden als Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderly, Cor Bakker, Jules de Corte, Louis van Dijk en andere grootheden. Hij is winnaar van de VPRO/Boy Edgar Prijs. Tijdens dit concert zal Bert niet op de piano spelen maar op de accordeon.

Ze brengen een programma met barokmuziek van onder andere: J.S. Bach, D. Buxtehude, G. Frescobaldi, E. Grieg en na de pauze: Europese volksliederen. Een avontuurlijke samenwerking waarbij ze beiden improviseren, grenzen doorbreken en zoeken naar andere klanken dan die ze normaal gebruiken. Ze werden reeds enthousiast ontvangen op diverse festivals, o.a. het Amsterdamse Grachtenfestival.


Kaarten voor dit concert à € 14= zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Hippolytuskerk voor aanvang van het concert. U kunt ook reserveren via de mail: info@dekroonconcerten.nl of met uw bankbetaling door het bedrag over te maken op NL50 RABO 0370 3540 79. Dit kan tot één week voor het concert. Of bellen met Gideon van Beek: 0227 72 02 04 of Gerda Visser: 0227 59 25 09