WIERINGEN - De jubileumeditie van de Halloweenmarkt op vrijdag 27 oktober belooft gezelliger, griezeliger en drukker te worden dan ooit. Met optredens van mysterieuze wezens zoals trollen, steltenlopers en dansers, een pompoenworkshop, kinderspelletjes en een spooksteeg viert de oudste Halloweenmarkt van Nederland dit jaar haar 30-jarig bestaan. Naast alle acts en vermaak voor jong en oud zullen zich tevens zo’n 100 kramen door het pittoreske centrum van Hippolytushoef slingeren.

De Halloweenmarkt Hippolytushoef is in haar 30-jarige bestaan uitgegroeid tot de bekendste, gezelligste en griezeligste Halloweenmarkt van Noord-Holland en ook dit jaar wordt het centrum van Hippolytushoef met hulp van veel enthousiaste figuranten, winkeliers en standhouders op 27 oktober weer omgetoverd tot hèt spookcentrum van Wieringen.

Snotgraaien

Tijdens de markt zijn er diverse acts, zoals een griezelig goed optreden van Dansschool De Streets nabij restaurant De Kukel, steltenlopers en trollen te zien zijn. De jonge marktbezoekers kunnen zich laten schminken en voor de RK Kerk in de Hoofdstraat is een spelletjesplein ingericht waar kinderen die dat durven zich aan verschillende (enge) spelletjes kunnen wagen. Die durfals krijgen wel een beloning in de vorm van een leuk cadeau aan het eind.

Op het ’t Hoekje kunnen bezoekers van de markt tijdens de pompoenworkshop een eigen pompoen uithollen. Dit is tevens de plek waar de Snotheks met haar ketel vol gruwelijk groen brouwsel te vinden is. In dat brouwsel drijft van alles, en wie durft mag gaan snotgraaien. Dat levert natuurlijk ook wel iets leuks op. Bezoekers die graag willen weten wat de toekomst voor griezeligs in petto heeft kunnen zich die avond ook nog melden bij een heuse waarzegster.

Spooksteeg

Wie nog niet is uitgegriezeld kan een tocht door de Spooksteeg wagen (naast bakkerij Bellis). Deze steeg wordt dit jaar bevolkt door leden van Toneelvereniging Succes en wie zich waagt aan een bezoekje aan deze duistere plek moet wel over stalen zenuwen beschikken, want in dit donkere straatje lopen heel wat lugubere figuren rond en omkeren kan bijna niet. Overigens wordt er tijdens de Halloweenmarkt elders in het dorp door Buurtvereniging Noordervenne weer een spooktocht georganiseerd. Opgeven voor deze tocht kan vanaf 17.00 uur op ’t Hoekje.

Openingstijden

De toegang tot de Halloweenmarkt op vrijdag 27 oktober is vrij, net als parkeren. Bezoekers van de Halloweenmarkt dienen er wel rekening mee te houden, dat het centrum (Hoofdstraat, Kerkplein etc.) die dag is afgesloten voor alle verkeer. Parkeren kan buiten het centrum, volg daarvoor de P-borden. De Halloweenmarkt Hippolytushoef duurt van 14.00 tot 21.00 uur. Vanaf 15.00 uur lopen er spoken, zombies, heksen en andere griezels rond op de markt.