HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 24 oktober om 15.30 uur is het volgende kroonconcert van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk. In de Hippolytuskerk in Hippolytushoef komt: The Wheelbarrowband met hun Ierse muziek.


The Wheelbarrowband is opgericht in de “The Irish Cottage” te Oude Niedorp (Noord-Holland). Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met dezelfde passie voor Keltische muziek. Samen met de uitstekend zingende eigenaar van de pub werd de band geformeerd. Vóór een repetitie stapelden de bandleden hun muziekinstrumenten in een wheelbarrow (kruiwagen) en rolden die de pub in. En zo is de naam van de groep ontstaan.

De folkband bestaat uit de muzikanten van het eerste uur: Carl Grootjes diverse fluiten, bodhrán en cornemuse (doedelzak) Ron Bakker zang, gitaar en mondorgel, Paul Moes zang en bodhrán Bert Ootjers op de contrabas en de bevlogen Nicolaas Snel op viool.

De band speelt allerlei soorten Ierse en Schotse songs, nu eens vierstemmig, dan eens doorspekt met humor. Maar ook actuelere liedjes zijn bij hen in goede handen. Solozanger Paul, alias The Singing Landlord, heeft zijn heldere tenorstem ongetwijfeld geërfd van zijn grootvader Jules Moes. Jules vertolkte grote rollen in de Europese operahuizen. Natuurlijk laten ook de instrumentalisten hun paradepaardjes los: de swingende jigs en reels.

De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van bekende en minder bekende nummers en de leuke praatjes tussendoor. Hun veelzijdigheid hebben de bandleden de afgelopen tijd bewezen met vele optredens op festivals, in kerkjes en restaurants en bij festiviteiten in The Irish Cottage.

Kaarten voor deze gezellige Ierse middag kunt u bestellen voor € 17,50 bij www.dekroonconcerten.nl of bellen met Gideon van Beek: 0227 72 02 04. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een betalende ouder gratis toegang.