HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 28 januari om 15.30 uur zal in de Hippolytuskerk op het Kerkplein in Hippolytushoef Ierse muziek klinken, met zang, Keltische harp, bodhrán en viool. Met hun nieuwe programma “Celtic Ways” laat het MERAIN TRIO iedereen genieten, en neemt het Trio zijn publiek mee langs vier eeuwen muzikale highlights van het mystieke en romantische Ierland.

In dit concert treft u sprankelende bewerkingen van moderne Ierse muziek, zoals Enya, U2, en Luka Bloom, maar ook stijlvolle 18e-eeuwse Ierse muziek, zoals van de componist Turlough O’Carolan, traditionals als Dúlamán en Women of Ireland, en prachtige hitklassiekers als: The lark in the morning, Spanish lady, The last rose of summer, en werken van de moderne Ierse band Clannad, die is bewerkt door het Merain Trio

De titel van het programma beschrijft de wegen die het Trio letterlijk bewandelt, maar ook de vele manieren waarop je met de Ierse muziek kunt omgaan. Merain creëert zo een bijzondere impressie van het land, gezien door de ogen van niet-Ierse musici.

Het Merain Trio bestaat uit: Mirjam Rietberg – harp, Mieke Manschot - mezzosopraan en Sandra Wallner – viool.

Mirjam Rietberg en Mieke Manschot studeerden beiden aan het Conservatorium van Amsterdam en Sandra Wallner studeerde aan de Universität Mozarteum te Salzburg.

Het trio kenmerkt zich door hoge muzikale kwaliteit, boeiend samenspel en een verrassende en onderhoudende repertoirekeus. De dames geven levendige toelichtingen op de muziek, de componisten en de cultuur.

De concerten van Merain trekken een groeiend publiek en het Trio speelt inmiddels door het hele land en ook buiten de landsgrenzen.

Kaarten voor dit concert zijn voor aanvang in de kerk verkrijgbaar voor

€ 14,=, of via de website: www.dekroonconcerten.nl .

Ook per e-mail is mogelijk: info@dekroonconcerten.nl.

Of per telefoon: Bij Gerda Visser 0227 59 25 09.