WESTERLAND – Onder het motto ‘Gewoon Gezellig Genieten’ vindt op zondag 18 juni weer de Boerenlandfair Westerland plaats. Naast bijna honderd stands met landelijke producten, brocante, antiek en curiosa, culinaire hoogtepunten en gezellige muziek zijn ook verschillende demonstraties te zien. Dit staat zoals altijd garant voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin.

De gezelligste boerenlandfair van Noord-Holland biedt haar bezoekers ook dit jaar een gevarieerd programma gedurende de dag, met onder meer demonstraties door een hoefsmid, mandenvlechten, beeldhouwen en optredens van Harmonie-orkest Apollo en De Dorpsmuzikanten. Hoogtepunten zijn de klederdrachtshows door Eilandmuseum Jan Lont en demonstraties van de Dameszadelclub Fleurop uit Friesland. De amazones van Fleurop presenteren zich in prachtige kostuums en rijden op volbloed Friese paarden. Gedurende de dag is er in de nabij gelegen Nicolaaskerk tevens een expositie en kunnen bezoekers van de Boerenlandfair genieten van heerlijke zelfgebakken taart met koffie en thee in de traditionele theetent.

Verenigingen

Net als vorig jaar wordt een kleine entree geheven. Bezoekers van 15 jaar en ouder betalen €2,00 per persoon toegang. Het bestuur van de fair probeert op deze manier meer inkomsten te genereren voor de Wieringer verenigingen, waar traditiegetrouw de opbrengsten van de Boerenlandfair en het daaraan verbonden Dorpsfeest naartoe gaan. “De verenigingen hebben die inkomsten harder nodig dan ooit”, zegt Anne-Louise Pol van de fair. “Zij hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met subsidies waar flink in werd gesneden of ze krijgen zelfs helemaal geen subsidie meer. En dan zijn alle extra inkomsten voor die verenigingen meer dan welkom. En daar doen we het voor.“

Live muziek ter afsluiting

De Boerenlandfair Westerland vindt plaats op zondag 18 juni van 11.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt €2,00 p.p., kinderen tot 15 jaar gratis en parkeren is ook gratis. Meer informatie over de Boerenlandfair Westerland en het volledige programma zijn te vinden op de website van de fair, www.boerenlandfair.nl. Na afloop van de fair vindt in de grote tent aansluitend (vanaf ongeveer 17.30 uur) een optreden plaats van de populaire coverband ‘That’s for U’. De toegang tot dit optreden is zoals gewoonlijk gratis en vormt de afsluiting van een gezellig Dorpsfeest-weekend. De Boerenlandfair vindt plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.