HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 26 maart a.s. om 15.30 uur is al weer het laatste kaarslichtconcert van dit winterseizoen van de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk. Als altijd in de mooie middeleeuwse kerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Als feestelijk laatste concert komen Eleonore Pameijer – fluit en Ralph Rousseau – viola da gamba spelen. Zij vormen een duo sinds 2012.

In dit programma vinden zij elkaar in de renaissance en wat nieuwere muziek, vaak speciaal voor het duo gecomponeerd. Met muziek van o.a. Daan Manneke, maar ook werken van Frank van Gompel, Johann Sebastiaan Bach, Claude Debussy en Antonio Vivaldi. Eleonore speelt op een oude houten fluit, die met haar warme geluid heel mooi mengt met de viola de gamba.

Eleonore studeerde fluit bij Koos Verheul aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Zij vervolgde haar studie bij Abbie de Quant in Utrecht en Sue Ann Kahn in Vermont ( U.S.A.) en in Italië. Zij geniet wereldwijde bekendheid! Het Brabants Dagblad schreef: ” Eleonore Pameijer heeft muzikaal veel te zeggen! Met haar prachtig tonen ontroert ze het publiek diep!”

Ralph studeerde aanvankelijk contrabas én promoveerde in de natuurkunde. Sinds 1996 speelt hij de viola da gamba en kreeg hij les van Jaap ter Linde. In 2009 ontving Ralph de Edison Klassiek Publieksprijs! Hij bespeelt de viola da gamba zodanig dat hij de “gambomaan” wordt genoemd. Hij speelde solo bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn soloconcerten brachten hem naar kamermuziekfestivals over de hele wereld.

Kaarten voor dit feestelijke concert zijn op 26 maart in de kerk verkrijgbaar voor € 13,=. Ook kunt u reserveren door overmaking van het verschuldigde bedrag op rekening NL50 RABO 0370 3540 79. Dit kan tot één week voor het concert. Via internet: www.dekroonconcerten.nl (kosten €1,50), per e-mail: info@dekroonconcerten.nl of bij Jim Vink, telefoon: 0227 59 52 04.