HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes speelt op 1, 2 en 3 maart onder de titel ‘Verwarringen’ vier eenakters in Dorpshuis Hippo en op 24 maart in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Toneelvereniging Succes bestaat 50 jaar. Aanleiding voor de oprichting was een feest van de gelijknamige voetbalvereniging. Een aantal vrijwilligers luisterde het feest op met een toneelvoorstelling. De vrijwilligers vonden het leuk en besloten de vereniging op te richten.
In het verleden werd deelgenomen aan eenakterfestivals, onder meer in Schagen. Succes organiseerde zelf ook een aantal festivals. Succes keert in de voorstellingen van dit voorjaar terug naar deze oude liefde. Daarmee keert de ambiance van het eenakterfestival terug.

De eenakters zijn van de hand van Alan Ayckbourn, na Shakespeare de meest gespeelde theaterauteur van Groot-Brittannië. Er zit behoorlijk wat bitterheid in zijn humor verscholen. Toch blijft de toon altijd mild. Naar Ayckbourn kijken is zich vrolijk maken om de bekrompenheid en de eigenwijsheid van de medemens maar tegelijk kun je niet ontkomen aan het gevoel dat je om jezelf zit te lachen...

Succes speelde de afgelopen seizoenen onder regie van Bert Schuiling succesvolle stukken als ‘Scrooge’, ‘De Feeks’ en ‘Op hoop van zegen’. Met ‘Verwarringen’ keert Succes niet alleen eenmalig terug naar eenakters, ook de regie is zoals zo vaak in het verleden in handen van een van de eigen leden. Onder supervisie van Bert Schuiling debuteert Redmer Karten als regisseur. Voorwaar geen sinecure, want hij speelt ook nog een rol in één van de eenakters.

‘Verwarringen’ is een zedenkomedie gesitueerd in de middenklasse, waarbij vooral huwelijksperikelen en het gebrek aan een open en heldere communicatie tussen mensen en vooral tussen partners, gehekeld worden in een opeenvolging van vijf korte eenakters. Deze eenakters zijn op een zeer subtiele wijze thematisch en toneel-technisch (via de figuren en de lokaties bijvoorbeeld) aan elkaar gekoppeld. Succes zal vier van de eenakters spelen.

De voorstellingen zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart om 20:00 uur in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef. Daar is zondag 3 maart om 14:00 uur ook een matineevoorstelling.
‘Verwarringen’ wordt op zondag 24 maart om 14:00 uur nog gespeeld in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf.
Kaarten kosten € 12,50 per stuk en kunnen besteld worden op www.toneelvereniging-succes.nl/kaartverkoop.