HIPPOLYTUSHOEF - Een zeer bijzonder concert zondag 24 februari om 15.30 uur in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein te Hippolytushoef! Dominic Seldis, o.a. bekend van het programma Maestro, treedt daar op samen met pianist James Pearson in het programma “Stand up bass”. Een unieke gelegenheid om deze artiesten in de Noordkop te zien en te horen. Zij brengen (in het Engels!) een heerlijke middag vol muziek en humor.

In “Stand Up Bass” valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert in dit gevarieerde programma prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. In een klassieke omgeving, maar ook met uitstapjes naar bijvoorbeeld jazz en tango. Pearson schittert in meeslepende improvisaties.

Dominic Seldis is vooral bekend als jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse tv-programma’s. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld.

James Pearson is artistiek leider van de Ronnie Scotts Jazz Club in hartje Londen. Hij is pianist en componist, een creatieve geest, die zich thuis voelt in alle muzikale genres. Mede door samenwerking met Paul McCartney en Wynton Marsalis is hij één van Engelands meest gevraagde pianisten geworden.

Een greep uit de recensies:
“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en <../> als musicus zeer serieus.” (Het Parool). “Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. <../> Op en top acrobatiek” (Trouw). “Een geweldig duo dat met onverholen plezier prachtige muziek dichter bij de mensen brengt” (Haarlems Dagblad).

Toegangskaarten à € 18,00 zijn t/m donderdag 21 februari te koop via de website www.dekroonconcerten.nl. Het verdient aanbeveling dit snel te doen, want het loopt storm! Geen internet? Dan via telefoonnummer 0227 720204. Of indien er nog plaatsen vrij zijn vanaf 14.45 uur aan de kassa in de kerk.