EWIJCKSLUIS - Maak een zomeravondwandeling in een heel bijzonder landschap. Het veranderende licht en de talloze vogels geven een bijzondere sfeer. Er zijn geen paden in dit gebied. Onder begeleiding van een gids van Landschap Noord-Holland struin je er dwars doorheen en ontdek je bijzondere en zeldzame plantensoorten die graag op zoute gronden groeien. Zo groeit er rode ogentroost en komt er moeraswespenorchis voor, een wilde orchidee. Bijzonder is ook het goudknopje dat oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Ook bij vogels is het gebied in trek. Er zitten altijd ganzen en de bruine kiekendief is vaak zwevend boven het riet te zien.

Het gebied de Verzakking, bij het Amstelmeer, is ontstaan na de aanleg van de Amsteldiepdijk in 1924. De zware dijk drukte de onvaste ondergrond zijdelings weg, waardoor een ondiepe zandplaat werd gevormd: de verzakking. Het zoute water uit de Waddenzee sijpelt nog altijd onder de dijk door. Hierdoor ontstaat een bijzonder zilt binnendijks grasland met bijzondere plantengroei.

De Verzakking is alleen toegankelijk tijdens een excursie, dus grijp deze unieke kans.

Wanneer: vrijdag 27 juli van 19.00 – 21.00 uur
Vertrekpunt: Uitkijkpunt Ewijcksluis langs de N99.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Meer informatie en aanmelden: www.gaatumee.nl