WESTERLAND - Op dinsdagavond 30 mei 2017 komt Maarten Oversier een lezing geven in het Westerlander kerkje te Westerland over hoe we onbewust ballast van onze voorouders met ons mee kunnen torsen. 

Pijnlijke en onafgeronde ervaringen
Veel mensen zijn onbewust belast met de pijnlijke en onafgeronde ervaringen van hun (voor)ouders. Er wordt energetisch veel overgedragen van generatie op generatie! Met het fysiek sterven van onze (voor)ouders blijft de verbinding met hen nog van kracht. Veel van die gebeurtenissen werden weggezet onder ‘daar praten we niet over’. De Tweede Wereldoorlog en de Katholieke kerk hebben daar een enorm omvangrijke rol in gespeeld.

Wat onopgelost achterblijft zoekt naar nieuwe wegen
Wat onopgelost achterblijft zoekt naar nieuwe wegen om alsnog naar het daglicht te komen. Helaas zien we niet meer hoe die verbindingen tegenwoordig liggen. We brengen onze huidige problemen niet meer met oude gebeurtenissen in verband. Vandaar dat het van groot belang is je voorouders te kennen, vooral waar het soms pijnlijk was. Natuurvolken weten dit en kennen in hun tradities allerlei ceremonies en rituelen die ten aanzien van deze overdracht heling bewerkstelligen voor waar nodig, zodat de nazaten niet onnodig belast worden met oude energieën.

‘Unfinished bussiness’
Maarten haalt in deze lezing diverse voorbeelden aan uit zijn praktijk. Hij legt uit hoe de ballast van degenen die deze gebeurtenissen hebben meegemaakt, overgedragen wordt op de volgende generaties. Bovendien geeft   Maarten handvatten hoe het nageslacht, wij  dus, zelf aan de slag kan gaan  om deze ‘unfinished  bussines’  te transformeren en los te laten zodat de verstorende werking stopt.

Deze lezing is in eerste instantie informatief bedoeld. Ervaring leert echter dat mensen er dikwijls door geraakt worden en met veel inzichten en innerlijke beweging naar huis toe gaan.

Lokatie: Westerlander kerk, Westerlanderweg 61, 1778 KM Westerland
Aanvang: 19:30 uur, zaal open om 19:00 uur  
Bijdrage deelname: 15 euro incl. consumpties
Opgave: wil je verzekerd zijn van een plaats, geef je dan bij Danielle Forrer of per mail