ANNA PAULOWNA - De naam Musical Producties Ap-Art omschrijft precies waar het bij Ap-Art om gaat: musicals maken in Anna Paulowna van een zo hoog mogelijk artistiek niveau! Musical Producties Ap -Art is opgericht in 1997 als een vervolg en antwoord op het ongekende succes van de Polderse revue 'Op naar 2000', geschreven door Maarten Leegwater ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van de polder in 1995. Het enthousiasme destijds onder alle deelnemers, zowel voor als achter de schermen, zorgde voor het tot stand komen van Ap-Art. Inmiddels heeft Ap-Art een succesvolle reeks producties op haar naam staan. Hierdoor is een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan in het maken van musicals. Door het hoge niveau worden de voorstellingen druk bezocht, en kunnen de bezoekers een maand lang genieten van minimaal 8 voorstellingen met een uitloop naar 11. Een redelijk uniek gebeuren in een dorp!

Stichting Musicalproducties Ap-Art uit speelt komende november de musical 'De Jantjes'. Met deze voorstelling neemt Ap-Art de sfeer en gezelligheid van de Jordaan mee naar de polder! Voor wie het verhaal nog niet kent, 'De Jantjes' speelt zich af in het café van Tante Piet, waar Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de muzikanten Na Druppel en De Mop hun dagelijkse borreltje drinken. Dat geldt ook voor Dries, Manus en Toon (De Jantjes). Door intriges, verloren liefdes en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze tekenen bij de Marine en vertrekken naar Nederlands-Indië. Na zes jaar komen De Jantjes terug. Sommige dingen zijn veranderd - andere ook weer niet.

Voor Ap-Art is 'De Jantjes' alweer de 11e productie, die als altijd tot stand komt met de hulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de repetities in oktober wordt door iedereen, zowel voor als achter de schermen, de laatste puntjes op i gezet om op 3 november een geweldige première neer te zetten. De overige voorstellingen zijn op 9, 10, 11, 16, 17, 23 en 24 november 2018 in Dorpshuis Veerburg in Anna Paulowna. Dus kom ook meegenieten van deze gezellige musical met bekende liedjes! Kaarten zijn verkrijgbaar via www.apartmusicals.nl of telefonisch via 0223-531912 (na 16.00 uur).