JULIANADORP - Nog een klein weekje en rasdorper evenement Julianapop viert haar zilveren jubileum. De vijfentwintigste editie zal voor spektakel zorgen en is sinds de eerste editie weer (eenmalig) op de zaterdag. De grote groep vrijwilligers maakt zich op voor een mooie dag, en de bezoekers ook. De kaarten vliegen de deur uit.

Op 16 juni zal de organisatie flink uitpakken. Wederom twee podia, een langer programma en de zondag om uit te slapen. Met headliners Nielson, Nick & Simon, de Dijk, Memphis Maniacs en acts als Scrum, Jonna Fraser en het Helderse Zion Vibes staat er een ‘dijk’ van een programma. Ook zullen Elsa en Olaf in de middag hun opwachting maken in de area speciaal voor de kleintjes. Voor ieder wat wils, waarmee het festival dan ook groot is geworden. De line-up en aankleding beloven weer een feest te worden en de organisatie heeft heel wat verrassingen in petto. Het programma wordt op spectaculaire wijze afgesloten om 23:00.

Eigen biertje en speciale krant
Op de Springfair lanceerde de Helderse Jongens het speciale Jubileumbiertje: een pale ale gebrouwen voor Julianapop. Menig liefhebber proefde in de zon, en de Mitra kreeg het druk met de verkoop. Ook vond de hele Noordkop in mei een speciale jubileumkrant in de brievenbus. In samenwerking met Bergwerk&Kisteman grafische vormgeving kwam deze uitgave geheel in Julianapopstijl tot stand. De krant staat boordevol met verhalen van sponsoren, vrijwilligers en allen die het festival grootmaakten. Of wat denk je van smeuïge feitjes en alle line-ups door de jaren heen? Stapeltjes kranten zijn nog te vinden bij Bikestore Julianadorp en Halfords Den Helder, voor hen die de krant gemist hebben.

Vegetarische snacks, smoothies en garderobe
Doorlopend vernieuwt het evenement zich. Dit jaar wordt bijvoorbeeld voor het eerst aan de vegetarische medemens gedacht met vega loempia’s. Er is zomerse Desperados van de tap en ook keren de smoothiedames terug met een frisse, fruitige slok. Ook zijn er voor het eerst kluisjes op het terrein aanwezig. Het terrein mag tussendoor niet worden verlaten en de poort sluit om 18:00, maar de organisatie doet er alles aan om het de bezoeker zo prettig mogelijk te maken. De lange dag zal wel wat vergen van de toch al zo hard werkende vrijwilligers, maar de sfeer zit er nu al goed in. Iedereen heeft er weer zin in en haakt niet graag vroeg af. Dat maakt het evenement uniek: met zoveel enthousiaste energie kan het niet anders dan gezellig worden!

De laatste kaarten
Met de kaartverkoop gaat het vlot: de laatste paar honderd kaarten liggen klaar, er zijn er al ruim 4800 verkocht! Tot en met vrijdag 8 juni kan men bij de voorverkoopadressen terecht voor de allerlaatste kaartjes. Wie na vrijdag 8 juni nog een kaart in de voorverkoop wil scoren, moet snel zijn en kan online terecht. Kinderkaarten zijn evengoed en uitsluitend op 16 juni aan de deur verkrijgbaar. Kijk op www.julianapop.nl/tickets en houd de Julianapop Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.