WIERINGERWAARD - Afgelopen zaterdag 15 juni was het eindelijk zover. Na een jaar voorbereiding vond in theater Cool in Heerhugowaard het jubileumconcert ter ere van het 60-jarig bestaan van de muziekvereniging Wieringerwaard plaats. Een grote wens van dirigent en leden ging in vervulling: een optreden in een echt theater.


Rond half acht trapte het opleidingsorkest af met een concert in de foyer. Moeiteloos werden nummers als Uptown Funk, Beatles on Stage en Shape of You gespeeld. Hierdoor konden bezoekers onder het genot van een kopje koffie of iets dergelijks direct het sfeertje voor de komende avond proeven. Na dit half uur durende programma kon het publiek plaatsnemen in de grote theaterzaal.


Klokslag kwart over acht werd er afgeteld. Terwijl het orkest startte met het nummer Tommy gleed het podiumgordijn langzaam open en werd het publiek verrast door een groot sfeervol uitgelicht orkest met het daarachter opgesteld het 65 personen tellende projectkoor. Na Tommy werd er vervolgens door jubilerende orkestleden in perfectie muziek gemaakt. Nummers als O Fortuna, Tin Tin, Highland Cathedral, Gealforce en Moondance passeerden in vlot tempo de revue en het publiek kon met volle teugen genieten van het gevarieerde genre dat werd gespeeld. Emotionele maar ook swingende stukken zorgden ervoor dat iedereen kon volop kon genieten. Het projectkoor liet zich van hun allerbeste kant zien en horen, het enthousiasme spatte ervan af.


Ook deze keer waren er natuurlijk 'special acts' in de vorm van danseressen, acteurs uit de strip Kuifje, 'professionele' solisten van het orkest en een doedelzakspeler. Na de pauze kwam het projectkoor met Baba Yetu van achter de zaal in. Tot slot van deze theatershow trad Leona Philippo op. Leona bracht op de voor haar karakteristieke wijze o.a. Mesmerized, Skyfall, Natural Women en Happy ten gehore en wist de zaal enthousiast te betrekken bij haar optreden. Zij gaf het orkest een compliment voor het wisselende genre en de hoge kwaliteit. Dirigent Michiel Drijver en de leden van beide orkesten kunnen terugkijken op een geslaagde avond die het zeker waard was om in een theater te staan.


Dit concert betekent voor de verenging nog niet het einde van het jubileumjaar. De komende maanden staat er nog veel meer op het programma, zoals het Waerts Muziekpodium. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Benieuwd in de vereniging, kijk dan eens op de geheel vernieuwde website en facebook van de vereniging.