ZOETERMEER – In de strijd om een plek in de nacompetitie hebben de handbalsters van ZAP afgelopen donderdagavond goede zaken gedaan. De ploeg uit Breezand verloeg hekkensluiter Gemini, 20-28.

Door de overwinning heeft ZAP nog twee mogelijkheden om de nacompetitie te bereiken. Als er komend weekend wordt gewonnen bij Kwiek dan heeft het de vierde periodetitel te pakken. Indien de ploeg verliest dan heeft het in de laatste competitiewedstrijd tegen Aalsmeer nog een kans om de zesde plaats veilig te stellen.

Die uitgangspositie kreeg het door bij Gemini te winnen. ‘We hebben gedaan wat we moesten doen. We hoefden niet ruim te winnen, de punten waren het belangrijkste’, zei Arthur Langedijk na afloop. Halverwege ging ZAP met 6-18 al riant aan de leiding. Op dat moment was de ploeg Tessa Oele (bal tegen haar hoofd) en Kim Molenaar (knie tegen haar hoofd) al kwijtgeraakt. ‘Ze hebben niet meer gespeeld, we hebben geen risico genomen.’ Na de pauze liet ZAP het enigszins lopen en experimenteerde het wat, maar de thuisploeg kon niet meer dan vier doelpunten terugkomen.

Maximaal haalbare
Mocht ZAP komend weekend verliezen heeft de ploeg het alsnog in eigen hand. Hoe dan ook kan men in Breezand trots zijn op de prestaties die er dit seizoen zijn geleverd. ‘Wij hebben een zeer jonge ploeg en een slechte voorbereiding. Het enige wat we konden doen is veel en hard trainen. Dat hebben die meiden gedaan’, aldus de coach. ‘Aan het begin van het seizoen gingen er zes speelsters weg en dan denk je tegen degradatie te moeten vechten. We hebben het maximaal haalbare eruit gehaald.’