AMSTERDAM Handbalvereniging ZAP heeft op bezoek bij Westsite een 27-29 overwinning behaald. De ploeg uit Breezand was het gehele duel de betere ploeg, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk. ,,We hadden er eigenlijk veel meer moeten maken”.

In Amsterdam wist ZAP vooraf dat het een lastig duel zou worden. ,,Gemini, Hercules en Westsite. Die zijn hartstikke lastig” vertelde Arthur Langedijk, coach bij de handbalploeg uit Breezand. Tegen de hoofdstedelingen zag de oefenmeester een beter ZAP. ,,Wij waren wel veel beter, maar we maken het onszelf heel erg lastig omdat wij die kansen niet benutten. Maken er 29 en daar is niks mis mee, maar dat hadden er eigenlijk veel meer moeten zijn”.Ook over het aantal tegendoelpunten, kon de Amsterdamse coach niet tevreden zijn. ,,Je krijgt er 27 tegen. En dat is natuurlijk tegen deze ploeg veel te veel. Thuis krijgen we er tegen hen vijftien tegen”.

Spanning
In de slotfase was het nog even ‘billenknijpen’ aan de kant van ZAP. Waar het in de rust nog met vier doelpunten verschil aan de leiding ging, eindigde het duel met een verschil van twee. Langedijk: ,,We hebben nog niet de kwaliteit om de wedstrijd op slot te gooien, door dan tien doelpunten uit te lopen. Dan blijf je op marge van vier, en wordt dat drie en zelfs twee. Het werd toch weer spannend, maar zijn eigenlijk nooit in problemen geweest. We stonden de hele wedstrijd voor, en waren hele tijd bovenliggende partij. Enige wat wij ons zelf dus kwalijk kunnen nemen is dat we de wedstrijd niet eerder op slot konden gooien, door verder uit te lopen”.

Geknokt
Het spel van ZAP liet te wensen over. ,,Ik heb tegen de meiden gezegd: Het was niet goed. Veel technische fouten, niet goed aan onze afspraken gehouden, en iets te weinig tempo gespeeld. Maar, we hebben zestig minuten geknokt voor wat we waard waren, en dat betaald zich dan uit. Als het tactisch en technisch niet zo goed gaat dan moet je dat compenseren door te vechten, en dat hebben de meiden heel goed gedaan”.