VOORHOUT – Na de nederlaag in de heenwedstrijd was coach Arthur Langedijk vol vertrouwen in een goede afloop, maar in de return zat het er geen moment in voor ZAP. Op bezoek bij Foreholte knokte de ploeg voor wat het waard was maar moest het uiteindelijk wel een nederlaag slikken, 35-25.

In Voorhout werd handbalvereniging ZAP gesteund door een volgeladen vak met toeschouwers die met de ploeg waren meegereisd vanuit Breezand. De aanhang liet zich vanaf het begin horen met trommels en veel gejuich. Hun aanmoedigingen leverde echter onvoldoende succes op. ‘We creëerden veel kansen maar maakten te weinig doelpunten’, concludeerde Arthur Langedijk na afloop. ‘Er valt die meiden niets te verwijten. Ze hebben geknokt voor wat ze waard waren.’

Onbegonnen werk
Halverwege leek ZAP bezig aan een kansloze missie. In de laatste tien minuten voor rust kon Foreholte uitlopen naar een 18-11 ruststand. Het was juist na een fase waarin de Polderse ploeg nog in het spoor bleef van de Eredivisionist en ook een hoog tempo hanteerde. Door het snelle spel kwam de ploeg die een uitstekend seizoen kende op drie punten van de opponent. In de rust was het verschil echter groot waardoor ZAP in de tweede helft flink aan de bak moest om nog enige spanning in de wedstrijd te brengen.

Ook in het tweede bedrijf kwam ZAP door een sterke fase even dichtbij, maar in het laatste kwartier, waarin Langedijk koos voor het spelen zonder keepster, kon Foreholte een groot gat slaan doordat de bezoekers teveel kansen onbenut liet. Na afloop had Arthur Langedijk er wel vrede mee. ‘De winst van de nacompetitie was de beloning, we kunnen heel erg tevreden zijn.’

Trouwe aanhang
Promoveren naar de Eredivisie is dan dit seizoen een brug te ver, de ploeg vocht het gehele duel voor wat het waard was. Het leverde in de laatste minuut een daverend applaus op. Eén van de supporters nam het initiatief door de het vak met aanhangers van ZAP op te zwepen, waarna ook het thuispubliek op de banken ging staan voor de terechte beloning. Voor de Polderse handbalsters wacht volgend jaar de taak om de stap alsnog te maken. Ook dan zal het weer kunnen rekenen op de supporters die hen dit jaar tot de laatste seconde bleef steunen.

Doelpunten ZAP: Riekie Singer (9), Maaike Dalmaijer (5), Fenna Kloosterman (5), Dille Alkemade (3), Kim Molenaar (2), Selina Kooy (1)

Fotografie: Simon Leijenaar.