COTHEN – Op bezoek bij Fortissimo heeft ZAP gelijkgespeeld. De ploeg van coach Arthur Langedijk vocht zich in de laatste drie minuten terug van een achterstand, 24-24.

,,Het was teleurstellend” zei Arthur Langedijk over het duel tegen Fortissimo. ,,We begonnen heel erg goed. We kwamen 2-5 voor. We mistte een penalty en een bal alleen voor de keeper. Toen scoorden zij. In plaats van 1-7 werd het dus 2-5”. ZAP begon heel goed op tempo, maar op een gegeven moment ging dat er uit. ,,In de eerste helft hadden de keepsters niet hun goede dag. Fortissimo kon blijven scoren” vervolgde de coach. Halverwege keek de ploeg uit Breezand tegen een nipte achterstand aan, 13-12.

,,In de tweede helft waren er maar twee dingen die we beter moesten doen. Onze keepsters moesten meer stops pakken, en wij moesten meer afronden. Want we creëerden voldoende kansen” aldus Langedijk. De keepster van ZAP, Janneke van Rijswijk, herpakte zich goed. ,,Wij creëerden voldoende maar vergaten de kansen af te maken. We missen twee penalty’s, een break alleen voor de keeper, vier à vijf keer vanuit de hoek alleen voor de keeper, één à twee keer vanaf de cirkel vrij voor het doel. Dat is teveel” vond de oefenmeester. ,,Als we een iets hoger rendement hadden gehad maak je zo zes of zeven doelpunten meer”.

Drie minuten voor tijd stond Fortissimo met 24-21 aan de leiding. ,,Het is een pluspunt dat we nog terugkomen. Maar we hadden het nooit zo ver moeten laten komen. Wij hebben ervoor gezorgd dat zij nog een punt hebben” vertelt de coach die een rode kaart ontving. ,,Ik liep het veld in naar de scheidsrechter. Dat mag ik, want het was al tijd en er was afgefloten” aldus Langedijk. ,,Ik heb nog nooit een rode kaart gekregen. Zij hebben daarna geen blauwe kaart en penalty voor Fortissimo gegeven. Dus ik ga er vanuit dat het geseponeerd wordt”.