BREEZAND - De tweede Polderse derby van dit seizoen tussen ZAP en Kleine Sluis is nipt gewonnen door de thuisploeg. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd viel het enige doelpunt waardoor ZAP even afstand neemt van de onderste plaatsen, maar Kleine Sluis dieper in de problemen komt.

De derby leek in geen geval op de vorige toen ZAP, toen nog onder leiding van Hans de Koning, met harde cijfers naar huis werd gestuurd door Kleine Sluis (4-1). Inmiddels staan de zeken er heel anders voor. Onder lastige omstandigheden met veel wind was goed voetbal nauwelijks mogelijk en de kansen bleken dan ook schaars. De beste kans van de eerste helft was wellicht voor de gasten toen keeper Devlin van den Bosch een inzet van Woutering knap wist te pareren. Aan de andere kant kwam het gevaar vooral via twee kopballen van Mike Vink, maar ook deze troffen geen doel waardoor men met 0-0 ging rusten.

In de tweede helft was het beeld niet anders ondanks dat er volop strijd werd geleverd door beide teams. Vink probeerde het nogmaals met een kopbal, maar raakte nu de paal. Terwijl iedereen al rekening hield met een doelpuntloze puntendeling was daar in de 85e minuut ineens Stijn Buik wiens kopbal wel te machtig was voor keeper Groot: 1-0.