RAALTE – Blij waren de speelsters van ZAP na afloop zeker niet, maar er viel wel degelijk wat te vieren. De ploeg uit Breezand verloor met 35-18 van Kwiek, maar door puntverlies van de concurrent verzekerde de ploeg zich alsnog van een plek in de nacompetitie.

De 35-18 nederlaag die ZAP bij Kwiek leed was ruim. ‘Maar eigenlijk is het niet zo gek en daar heb ik het na afloop ook met de dames over gehad’, zei Arthur Langedijk. Door de lentetuin in Breezand kon er niet goed en voldoende worden getraind. Dat Kim Molenaar en Tessa Oele in Raalte ontbraken hielp ook niet bepaald mee.

In Raalte eindigde het treffen uiteindelijk in 35-18 voor Kwiek. ‘Wij hebben ons officieel geplaatst voor de nacompetitie. We konden eigenlijk de polonaise gaan lopen want met deze ploeg is het een hele knappe prestatie’, aldus Langedijk. ‘Die meiden wilden dat niet. Het siert ze wel dat ze zo chagrijnig zijn na deze ruime nederlaag.’ Vooral is er tevredenheid over het bereiken van de nacompetitie. ‘Want dat is een fantastische prestatie.’