BENTELO – Afgelopen woensdag was het vertrouwen in een goede afloop van de nacompetitie laag. Na de uitwedstrijd tegen Bentelo (24-29) overheerste er een heel ander gevoel. ZAP zag de concurrent echter verliezen waardoor de finaleronde werd bereikt waardoor het nog altijd in de race blijft voor promotie. Arthur Langedijk: “Dit is echt fantastisch.”

De coach zag op tegen de beslissende wedstrijd. “Ik dacht echt dat wij het woensdag hadden verspeeld en ik was er vanuit gegaan dat we het niet zouden redden. Maar de meiden hebben het geflikt.” zei een tevreden Langedijk na de met 24-29 gewonnen wedstrijd. Voor het beslissende duel speelde ZAP met een andere tactiek. De ploeg uit Breezand speelde de gehele wedstrijd met zeven speelsters. “Dat wierpen zijn vruchten af”, concludeerde de oefenmeester. “We hebben met maximaal risico gespeeld.”

Na een 15-15 ruststand bewees keepster Janneke van Rijswijk haar ploeg een grote dienst door veel ballen uit het doel te houden. Daarnaast waren Jaimy van Nuland en Fenna Kloosterman belangrijk door veel doelpunten te maken. “Maar dit is met name een echte teamprestatie. Er was ook veel publiek aanwezig en dat was geweldig.” vervolgde de coach.

Tweeluik
Na afloop moest ZAP nog enkele minuten wachten op het verlossende bericht uit Raalte waar concurrent Voorwaarts speelde tegen Kwiek. De vreugde was groot toen de 29-28 eindstand doorkwam. Hierdoor eindigde de handbalsters uit Breezand als eerste in de nacompetitie waardoor het zich mag opmaken voor een tweeluik tegen eredivisionist Foreholte. De winnaar van deze dubbel plaatst zich voor de Eredivisie.

“Ik heb altijd geroepen dat het winnen van de nacompetitie moeilijker is dan de twee duels tegen Foreholte. In de laatste jaren verloor de winnaar van de nacompetitie van de eredivisie ploeg, maar ik denk dat wij een hele goede kans maken in de dubbele confrontatie”, aldus Langedijk. “Wij zijn fitter dan hen. Het zullen hele zware wedstrijden worden maar als wij op de top van ons kunnen spelen dan denk ik dat we kunnen winnen.”