BREEZAND – Bijna was ZAP er in geslaagd om opnieuw een knappe prestatie te leveren. In een volgepakte Zwaluwenvluchthal mocht de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk lange tijd hopen op een positief resultaat. Uiteindelijk kreeg het complimenten voor het vertoonde spel, maar moest het de punten aan Voorwaarts laten, 28-30.

Nadat de zoemer ging sprongen de dames van Voorwaarts elkaar in de armen. De ontlading bij de gasten, die de overwinning uitbundig vierde met het enthousiaste publiek, zei genoeg. ‘In de rust zei ik dat deze wedstrijd op details wordt beslist’, zei Arthur Langedijk na afloop. Zijn uitspraak klopte volledig. Het werd uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers beslist. ‘Ik had stiekem op een zege gehoopt.’

Een zege had er ook zeker in gezeten voor ZAP. Met de strijd die het leverde maakte de ploeg het koploper Voorwaarts aardig lastig. Toch kwamen de gasten al snel op een ruime voorsprong. Via Kim Molenaar opende de thuisploeg de score, maar na zeven minuten stond er een 2-7 tussenstand op het scorebord. Voor Arthur Langedijk een reden om een time-out te nemen. Zijn boodschap leek aan te komen bij zijn spelersgroep, want in de minuten die volgde kwam de ploeg uit Breezand steeds dichterbij en in de achttiende minuut zelfs op gelijke hoogte.

Tevreden gezichten
De manier waarop ZAP zich terug knokte in het duel zorgde halverwege voor tevreden gezichten bij de supporters. Met 15-13 ging de thuisploeg immers aan de leiding en ook het vertoonde spel zorgde voor optimisme. De voorsprong kon echter niet worden vastgehouden. ‘Zonde dat we zo weinig wissels hadden. Je zag de vermoeidheid’, vervolgde Langedijk die tot overmaat van ramp ook Demi Glasbergen nog zag uitvallen. Voorwaarts boog de score om en bleef voortdurend aan de goede kant van de score. Spannend was het wel aangezien ZAP weigerde om de handdoek te gooien. Voortdurend bleef het op zoek naar de gelijkmaker. Daar slaagde het echter niet in. ‘De meiden hebben keihard geknokt. Voorwaarts was na rust de bovenliggende partij en wij scoorden moeilijk.’ Dille Alkemade en Kim Molenaar hadden beiden met negen treffers duidelijk minder moeite met scoren. Toch bleven er ook vele kansen onbenut.

Aantrekkelijk
Toen Voorwaarts tien minuten voor tijd een 21-25 voorsprong had leek de wedstrijd gespeeld, maar opnieuw toonde de thuisploeg veerkracht en kwam terug tot één punt achterstand. Tien seconden voor tijd kreeg Dille Alkemade een grote kans om gelijk te maken, maar succes bleef uit. Toen Voorwaarts vervolgens wel raak schoot was het treffen beslist. ‘Dit was een heel aantrekkelijk duel’, aldus Langedijk die wel een kanttekening plaatste. ‘ 28 doelpunten maken is prima, alleen 30 tegen is teveel.’

Zo kwam er een einde aan de sterke reeks van ZAP, al is de nederlaag tegen Voorwaarts allesbehalve een schande. In de komende ligt er voor de handbalsters uit Breezand de taak om de zesde plaats te veroveren en te voorkomen dat het seizoen er in maart al op zit.

Doelpunten ZAP: Dille Alkemade (9), Kim Molenaar (9), Femke de Vries (4), Fleur Reek (2), Selina Kooij (2), Kim Oele en Puck Langelaan.