HAARLEM – In de tweede klasse verzuimde ZAP om de spanning voor rust al uit de wedstrijd te halen. De ploeg van trainer/coach Hans de Koning wist op bezoek bij het lager geklasseerde Schoten wel te winnen, 1-3.

De overwinning bij VV Schoten was alweer de negende voor ZAP dat bezig is aan een sterk seizoen. Voor rust was het te zien dat de gasten beduidend hoger staan dan de Haarlemse ploeg. ‘In de eerste helft waren we veel sterker dan Schoten. Eigenlijk hadden we met 4-0 of 5-0 voor moeten staan’, zei Nick Broersen.

De voorsprong kwam er wel. Al vroeg in de wedstrijd opende Robin Schouwvlieger de score, waarna Marvin La Croes de ruststand op 0-2 bepaalde. ‘In de tweede helft begonnen we zwak’, vervolgde Broersen. Schoten profiteerde er van en kwam terug tot 1-2. ‘We herpakken ons niet en daarna kregen we een penalty tegen.’ Devlin van den Bosch wist deze echter op fraaie wijze te keren. Het slotakkoord was voor ZAP dat uit een counter via Bram Dekker de 1-3 maakte.

VV Schoten – ZAP 1-3 (0-2)
0-1 Robin Schouwvlieger
0-2 Marvin La Croes
1-2 Lennaert Stuur
1-3 Bram Dekker