BREEZAND – In de laatste competitiewedstrijd van 2018 heeft ZAP zich weten te revancheren voor het teleurstellende optreden van een week geleden. Toen werd er verloren, nu pakte het in eigen huis tegen DSS de volle buit, 31-24.

De manier waarop ZAP de punten pakte was overtuigend. ‘Aanvallend, en in de tweede helft ook verdedigend, was dit de beste wedstrijd van het seizoen’, was Arthur Langedijk logischerwijs tevreden. ‘Vorige week was een wanprestatie. Dit was hét antwoord.’

Tegen DSS speelde ZAP een sterke wedstrijd waarin het aanvallend goed liep. Verdedigend moest de ploeg even op gang komen. De gasten kwamen op een 2-5 voorsprong en wisten deze een tijdje vast te houden. De Breezanders wisten echter hun rug te rechten en trokken de stand halverwege de eerste helft weer gelijk. Dankzij Fleur Reek kwam het vervolgens op een voorsprong, welke ook niet meer werd weggegeven. De ene keer had het twee punten meer, de andere keer één.

Productief
Waar het voor rust nog wel gelijk op ging, was het in de tweede helft ZAP wat de wedstrijd naar zich toe trok. Achterin stond het erg goed en met Kim Molenaar en Puck Langelaan had het in de aanval productieve speelsters. ‘Dat we aanvallend zo goed zouden spelen had ik niet verwacht’, aldus Langedijk. De kracht, de snelheid, weinig technische fouten, tactisch stond het goed en de manier van afronding. Die vijf punten waren erg goed.’

Tien minuten na de pauze had ZAP met 21-16 al een comfortabele voorsprong in handen. Deze werd in het restant alleen maar verder opgevoerd. Met 26-17 en later 30-21 als grootste verschil. Dat DSS in de slotminuten nog enkele keren tot scoren kwam deed niets af aan de overwinning van ZAP, die door Arthur Langedijk vooraf was ingecalculeerd. De manier waarop zorgde alsnog voor een verrassing bij de coach. Het was een duel dat door het publiek na afloop terecht werd beloond met een luid applaus.

ZAP – DSS 31-24 (15-13)

Doelpunten ZAP: Kim Molenaar (11), Puck Langelaan (7), Femke de Vries (5), Fleur Reek (3), Demi Glasbergen (2), Dille Alkemade (1), Selina Kooij (1) en Carlien Smit (1).