VOLENDAM – Niet voor het eerst dit seizoen bewees ZAP veel te kunnen bereiken. Met een jonge selectie werd er bescheiden begonnen, maar inmiddels is de ploeg van Arthur Langedijk voor geen tegenstander te onderschatten. Dat werd afgelopen zaterdagavond maar weer eens duidelijk. De handbalsters uit Breezand versloegen HV Kras/Volendam, 25-26.

Daarmee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van Volendam. Na drieënhalf jaar gingen de Volendammers in eigen huis onderuit. ‘Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar wonnen we in het hol van de leeuw’, stelde een trotse Arthur Langedijk.

‘We speelden heel goed, maar we gooiden de ballen er niet in. We hebben vijf penalty’s gemist’, vervolgde de coach. Voor rust werden er teveel opgelegde kansen gemist.’ Na een 8-5 achterstand waren beide teams halverwege met een 10-10 tussenstand weer in evenwicht.

Tevreden
De uitwedstrijd tegen Volendam zorgde bij de oefenmeester voor de nodige tevredenheid. ‘Tessa Oele en Zoë Bron hebben goed gekeept. We speelden heel veel op tempo en hebben door gewisseld.’ Met een voorsprong van drie à vier doelpunten was ZAP na rust hard op weg om de zege te pakken. Dat deed het ook, al werd het in de laatste vijf minuten met een drietal tijdstraffen nog spannend. Vijf seconden voor tijd viel de aansluitingstreffer, maar in problemen kwam ZAP niet meer. Langedijk: ‘We hebben hartstikke veel progressie gemaakt. Het loopt gewoon goed.’