BREEZAND – Voor ZAP had het een mooi weekend kunnen worden. Met FC Den Helder trof het een directe concurrent, terwijl de andere twee ploegen uit de top vier eveneens tegen elkaar speelde. Het tegenovergestelde gebeurde aangezien ZAP verloor, 0-2.

ZAP leek in thuiswedstrijden onverslaanbaar. In de vijf voorgaande wedstrijden die het in Breezand speelde boekte het immers telkens een overwinning. FC Den Helder riep die sterke reeks afgelopen zondag een halt toe. Het won met 0-2 en zorgde er zo voor dat de ploeg van trainer/coach Hans de Koning afzakte naar de vierde plaats.

In Breezand ging het in de eerste paar minuten gelijk op, waarna ZAP de overhand had. Via een penalty leek de ploeg op voorsprong te komen, maar de inzet van Robin Schouwvlieger werd gekeerd door de Helderse doelman. Aan de andere kant kopte Jordy Bos net naast. Na een half uur nam FC Den Helder de leiding via Tom van Zandwijk die zijn schot van richting veranderd zag worden. Met een fraaie treffer wist Kenny Gerssen nog voor rust de score te verdubbelen.

ZAP begon de tweede helft met tien man. Jeroen Pater kreeg direct rood. ‘Hij stond ongelukkig op de hakken van zijn tegenstander (Duco Swart, red.)’, zag Schouwvlieger. Doordat het een doorgebroken speler was moest Pater inrukken. ‘In de tweede helft hebben we goed gevochten maar met nog een rode kaart was het lastig’, vervolgde Schouwvlieger. Ditmaal was het Nick Molenaar die werd weggestuurd. ‘Ondanks dat kregen we nog wat kansen en waren we soms voetballend nog steeds beter.’