BREEZAND Op eigen terrein heeft ZAP een nipte overwinning behaald. Tegen de nummer tien Zeevogels werd er weinig gecreëerd. Twintig minuten voor tijd zorgde Fabian Raap ervoor dat er toch een winnaar kwam, 1-0.

Op het koude sportpark 'de Zwaluw' waren de intenties snel duidelijk. Waar ZAP voor de overwinning ging, probeerde Zeevogels een tegendoelpunt te voorkomen. Voor rust leverde het weinig spektakel op, al was spits Marvin La Croes voor rust tot drie keer dichtbij de openingstreffer. De kansen van de opponent waren schaars. Alleen verdediger Twan Vermeeren loste een schot op het doel van Mats Dekker. De kansen die de thuisploeg kreeg kwamen via Malvin Robert en Marvin La Croes. Laatstgenoemde was het dichtstbij, maar zijn kopbal belande op het houtwerk. ,,Vanaf de eerste minuut trokken zij zich terug, en leek het er duidelijk op dat zij voor een punt kwamen” sprak Sem Wokke na afloop. Dat de Egmonders in het eerste half uur nauwelijks over de middenlijn kwamen, bevestigd de woorden van de oefenmeester. ,,Daarna begonnen we iets slordiger te voetballen”.

Moeizaam
Het spelbeeld veranderde na rust enigszins. ZAP had nog altijd de overhand, maar de bezoekers leken iets meer te willen voetballen. Toch konden beiden ploegen niet echt grote kansen creëren. ,,Op een gegeven moment werd het een moeizaam gebeuren” erkende Wokke. Het was wachten op het eerste doelpunt, wat de wedstrijd zou openbreken. Via Fabian Raap lukte dat ook. Nadat hij bij zijn tegenstander weg draaide, schoot hij binnen. In het restant kon de ploeg uit Breezand maar weinig bolwerken. Alleen Jeroen de Vries wist gevaar te stichten door vanaf bijna 25 meter de bal vol te raken. Zijn inzet belande echter aan de verkeerde kant van de paal.

Het verloop van de wedstrijd was niet bijzonder. ,,We creëerden niet al teveel kansen. Dit kwam ook omdat het moeilijk was om een gaatje te vinden en daarnaast was het tempo iets te laag”. Wokke, een ervaren coach, weet echter het belang van de eerste wedstrijd na de winterstop. ,,In de eerste wedstrijd na de winterstop is het resultaat van belang. Ik ben erg blij met de punten, en ik vond ze terecht”

ZAP: Dekker. Pater, Broersen, vd Meer, de Vries. Raateland, Schouwvlieger, Raap. La Croes, Robert, Awlad (Snippe/46)

Zeevogels: Stoop. Entius, S. Vermeeren (Roffelsen/74), T. Vermeeren, Groot. Sprenkeling, Dekker (Kruijf/62), Zonneveld. Herman (Groot/62), Duinmeyer, de Waard.