HIPPOLYTUSHOEF – Het huidige bestuur heeft zijn eerste periode erop zitten. We blikken samen met hen terug en kijken vooruit; het bestuur blaakt van de energie en heeft een duidelijk plan voor de toekomst. Uitblinken in de gezellige sfeer, het aanbieden van een diversiteit aan paardensport activiteiten op een paardvriendelijke, comfortabele accommodatie.

Spannend
‘In het begin was het best spannend’, geeft Klein aan, voorzitter van de vereniging sinds oktober 2020, ‘We waren allen redelijk groen in het besturen van een vereniging. We wilden er vanaf de start iets moois van maken met elkaar. Wel was het een uitdagende periode om te starten: Corona had begin 2020 immers zijn intrede gedaan en maakte dat we te maken kregen met veel beperkingen. Een situatie waar nog niemand eerder mee te maken heeft gehad. Desondanks hebben we in drie jaar tijd veel bereikt en gedaan met elkaar’.

Successen
De vereniging staat op de kaart; het ledenaantal neemt elk jaar toe. Er is een zeer divers lesaanbod; met lessen voor de menners, springruiters en dressuurruiters. Er zijn regelmatig clinics voor elk niveau, welke goed bezocht worden ook door ruiters van buitenaf. Wedstrijden zijn er vanaf beginners tot het subtop niveau. De vereniging is maatschappelijk betrokken en organiseert jaarlijks het ‘Ringsteken rond de kerk van Hippolytushoef’. Een evenement voor de inwoners van Wieringen, welke tijdens de Feestweek Hippolytushoef op verzoek van de ondernemersvereniging plaatsvindt.

Ook aan de accommodatie wordt gewerkt: in de zomer van 2022 heeft de vereniging de bakbodem opgeknapt. Door het toevoegen van een vezel is deze nu schokbestendiger, stabieler en onderhoudsvriendelijker. Er worden momenteel plannen gemaakt voor de volgende opknapwerkzaamheden.

Mooie toekomst
Momenteel is het bestuur plannen aan het maken richting de toekomst, wanneer dat lukt gaan zij graag nog een termijn verder. ‘Zolang iedereen zijn steentje bij blijft dragen, wij het samen met de leden kunnen doen en wij niet als politieagenten de gebruikers van de accommodatie op de regeltjes moeten wijzen, dan blijft het voor ons leuk en willen wij graag nog een termijn verder bouwen aan deze prachtige vereniging.’

De vereniging wordt financieel gezonder, waardoor er ook meer mogelijk gaat zijn. Een eerste resultaat daarvan is dat er momenteel gewerkt wordt aan een waterbak op het eigen (cross-)terrein.

Lid worden?
Het is nu al mogelijk om voor €70,- baklid te worden tot en met 31 december 2023. Er zijn groepslessen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Een keertje proeven van de sfeer, accommodatie of ons (les)aanbod? Neem dan contact op voor een proefles of om proef te rijden door te mailen aan info@wironruiters.nl