WINKEL – VV Winkel is er in geslaagd om Succes de eerste nederlaag toe te brengen. De ploeg van coach Martijn Gootjes won de kraker, die met name na rust het nodige spektakel opleverde, 4-1.

Onder leiding van scheidsrechter Helgering begonnen Winkel en Succes aan het onderlinge treffen, met als inzet de koppositie. Tot aan deze wedstrijd wisten de bezoekers uit Hippolytushoef alles te winnen, terwijl Winkel op één gelijkspel na ook alle wedstrijden winnend afsloot. In het duel tussen beiden titelkandidaten werden de supporters getrakteerd op een enerverend duel. Al na vijf minuten kreeg Succes via Kevin de Bruin een levensgrote kans, maar zijn kopbal ging naast. Het was in een fase waarin de gastheren een wat moeizame start kende, zag ook coach Gootjes. “We wilden iets teveel voetballen en dat lieten de omstandigheden niet toe. Complimenten aan de tegenstander die er kort op zat, maar ook de staat van het veld natuurlijk. Aan echt voetballen kwamen we niet toe. Toen we iets opportunistischer gingen spelen en iets sneller de spits zochten, toen werden we gevaarlijk”. Winkel kwam voor rust vier keer gevaarlijk voor het doel, onder meer via Jeroen Smit en Tim Klare. Vlak voor rust beloonde Winkel zichzelf door de score te openen. Invaller Robbie Schouten, die de geblesseerde Sten Schaafsma verving, wist na twee reddingen van de bezoekers raak te schieten. “Het doelpunt is heel lekker maar hing ook in de lucht” sprak Gootjes.

Na rust kreeg de thuisploeg al snel de kans om zichzelf naar een riantere voorsprong te schieten. Nadat Jeroen Smit werd neergehaald door Ted Jorna, schoot Rick Fijnheer de daaruit volgende penalty onberispelijk binnen. Wat volgde was een fase waarin de ploeg uit Hippolytushoef de regie overnam, en tweemaal het houtwerk raakte. Via Jop van den Esschert, aanvaller bij de bezoekers, de bal in de bovenhoek lepelde. “Het laatste half uur was helemaal voor ons was” blikte Gootjes terug. Ondanks dat de bezoekers wel degelijk richting het vijandige doel kwamen, bleef de thuisploeg soeverein overeind en besliste het duel in het laatste kwartier. De uiteindelijke zege had het te danken aan Jim Berndt, die als invaller tweemaal scoorde.

Supersub
“Als je realistisch bent is deze overwinning een dikverdiende. Succes had nog wel een doelpunt kunnen maken, maar ik denk dat wij veel meer mogelijkheden hebben gehad dan zij, dus al met al dik tevreden en dik verdiend” oordeelt Gootjes, die zijn keuze om Berndt in te brengen succesvol uit zag pakken. Een kwartier voor tijd kapte Jeroen Smit achteloos zijn tegenstander uit, om de bal vervolgens op het hoofd van Berndt te bezorgen. De panklare voorzet werd fraai binnen gekopt waardoor het duel beslist leek. Toen hij vier minuten voor tijd de bal in de rebound over de keeper heen wipte was de zege voor Winkel een feit. “Het is altijd leuk om belangrijk te zijn voor het team, helemaal met twee doelpunten omdat we in een moeilijke periode zaten

bij de 2-1 tussenstand” aldus Jim Berndt. “Succes was die fase iets sterker, maar na de 3-1 was het wel gespeeld”. De aanvaller is dicht bij de prestigieuze titel van ‘topscoorder aller tijden’ van de plaatselijke V.V. “Natuurlijk ben ik hier mee bezig. Volgens mij moet ik nog 25 doelpunten nodig heb. Dat zal dit seizoen lastig worden, aangezien ik wisselspeler ben. Het zou wel leuk zijn om mijn carrière af te sluiten straks als topscoorder aller tijden”.

Door de klinkende overwinning op Succes, dat tot het treffen met Winkel nog geen punten verspeelde, stijgt de ploeg van Gootjes naar de eerste plaats. Volgend weekend kan de ploeg de eerste periodetitel pakken, als het op bezoek bij hekkensluiter VESDO wint. “Ik ben niet zo’n periodetitel aanhanger, maar je moet pakken wat je pakken kan. Dus als we volgende week kunnen winnen dan zullen we dat natuurlijk niet nalaten. Als we dan een periode winnen dan zullen die jongens wel een biertje meer drinken” besluit Gootjes. Hetzelfde geldt voor Berndt, “Uiteraard zijn we bezig met de periode. VESDO moet wel te doen zijn. Het doel is echter gewoon kampioen worden. Daar gaan we voor”

Winkel: Tensen. Schaafsma (Schouten/43), Visser, Wegman, Bijvoet. Ursem, Limmen, Klare. Smit, R. Fijnheer, S. Fijnheer (Berndt/61)