WIERINGERMEER - Afgelopen weekend mocht Wieringermeer het opnemen tegen Kwadijk die nog maar drie punten heeft behaald in de vierde klasse. Wieringermeer was op de voorhand dan ook de favoriet op het zware veld in Slootdorp.

Binnen drie minuten was het al raak. Ko Kempeneers bracht Wieringermeer op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later deed Thijs Boersma er een schepje boven op door de 2-0 te maken. Na een kwartier spelen deed Kwadijk iets terug door de 1-2 te maken, maar veel meer had Kwadijk niet in te brengen. Het was snel duidelijk dat Wieringermeer een maatje te groot was voor Kwadijk. Voor rust brachten Kempeneers en Boersma Wieringermeer op een comfortabele 4-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld ongewijzigd. Kwadijk werd terug gedrongen op eigen helft en Wieringermeer maakte het spel. In de 53ste minuut was het de beurt aan Xander Putting. Met een bekeken boogballetje verschalkte hij de keeper van Kwadijk en maakte de 5-1. Kwadijk leek nog iets terug te kunnen doen nadat de leidsman een penalty gaf aan de gasten. Robert Schoen dacht hier echter anders over en stopte net als vorige week de penalty. Ko Kempeneers en Xander Putting werkten nog extra aan het doelsaldo van Wieringermeer door voor de 6-1 en 7-1 aan te tekenen. Zo werd deze middag eenvoudig de zesde zege op rij geboekt. Zaterdag staat er een serieuze krachtmeting op het programma. Dan neemt Wieringermeer het in Alkmaar op tegen de nummer twee in de competitie Flamingo’s. Aanvang 14:30 uur op Sportpark ‘t Lood