WIERINGER - Zaterdag streed Wieringermeer in een extra duel om het kampioenschap van de vierde klasse. Tegenstander was Alcmaria Victrix. De KNVB had bepaald dat de wedstrijd bij LSVV in Noord Scharwoude zou worden gespeeld. Helaas voor Wieringermeer speelt deze vereniging op kunstgras, wat niet in het voordeel was van de polderse club.

Om half drie werd er afgetrapt en al snel bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Alcmaria nam het eerste kwartier het initiatief, maar al snel kwam Wieringermeer beter in haar spel. Beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal waardoor de wedstrijd een wat rommelig karakter kreeg. Wieringermeer werd enkele malen gevaarlijk, maar de Alkmaarse keeper wist met kunst en vliegwerk zijn doel schoon te houden.

Na de rust kwam Alcmaria op voorsprong. De rechterspits kreeg veel vrijheid en verschalkte keeper Robert Schoen in de korte hoek.

De wedstrijd kreeg hierna een grimmiger karakter. Alcmaria, met veelal oudere en fysiek sterke spelers, hanteerde vaker de botte bijl wat tot behoorlijk veel irritatie leidde. Wieringermeer nam in deze fase het heft volledig in handen. Jammer genoeg stond het vizier van Thijs Boersma nog niet op scherp. Drie kopkansen belandden net naast de paal. Drie minuten voor tijd was het toch Boersma die een voorzet knap over de uitgelopen doelman binnen kopte.

Alcmaria kreeg opeens weer haast, want een verlenging was voor deze ploeg geen fijn vooruitzicht.

Toch zou deze verlenging komen. Wieringermeer was in deze extra tijd oppermachtig.

De tegenstander had niets meer in te brengen en probeerde met onsportief gedrag te overleven om zo in een strafschoppen reeks toe te kunnen slaan.

De één na de ander viel om met kramp verschijnselen wat veel speeltijd kostte.

Wieringermeer verzuimde echter om te profiteren.

Na 120 minuten zouden strafschoppen de beslissing moeten brengen.

Wieringermeer mocht starten. Beide ploegen schoten de eerste vijf strafschoppen onberispelijk binnen. Hierna werd het om en om. De spanning nam toe. Strafschop nummer zeven werd door Alcmaria met veel geluk via de onderkant van de lat binnen geschoten. Hierna miste Wierigermeer en maakte Alcmaria het karwei af: 9-8.

Zo ging een dapper Wieringermeer onnodig, maar strijdend ten onder en wacht zaterdag de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Er wordt dan om 14.30 uur een uitwedstrijd gespeeld tegen TOB uit Amsterdam.