WIERINGERMEER - De vier kernen in Wieringermeer mogen zich sinds 26 januari officieel Sportdorp noemen. Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord hebben elk nieuwe borden gekregen, waar Sportdorp op staat. De borden zijn geplaatst bij de plaatsnaamborden. Sportdorp Wieringermeer is een project waarbij meer beweegmogelijkheden voor 65-plussers worden gerealiseerd. Wethouder Mary van Gent heeft de borden zaterdag 26 januari onthuld onder toeziend oog van de aanwezige partners van het project Sportdorp Wieringermeer.

U had ze misschien al zien hangen, de Sportdorp-borden bij de plaatsnaamborden van Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord. Zaterdag 26 januari zijn ze dan officieel onthuld. Zo kan het niemand die Wieringermeer binnenrijdt ontgaan dat men een Sportdorp binnenkomt.

Sportdorp Wieringermeer
19 welzijnsorganisaties, sportaanbieders en maatschappelijke organisaties werken samen in het project Sportdorp Wieringermeer om meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren voor 65-plussers in Wieringermeer. De 65-plussers uit die gemeente konden hun behoeften en wensen op beweeggebied aangeven op een vragenlijst. Met de resultaten worden nieuwe beweegmogelijkheden gerealiseerd en activiteiten georganiseerd voor ouderen. Er is een Beweegontmoetingsdag waar 65-plussers o.a. een beweegtest kunnen doen. Ook komt er een Valpreventieprogramma waarmee ouderen letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen komen te staan. In Hollands Kroon is 33,8% van de ouderen het afgelopen jaar gevallen. Meedoen aan In Balans kan een hoop leed voorkomen!

Beweegontmoetingsdag
Zaterdag 2 februari is er voor alle 65-plussers in de Wieringermeer een Beweegontmoetingsdag. Deze Beweegontmoetingsdag is tevens de start van het project Sportdorp Wieringermeer. Naast de beweegtest is er een beweegmarkt met stands van diverse sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties. In dezelfde week zijn er informatiebijeenkomsten voor het valpreventieprogramma In Balans. Na de Beweegontmoetingsdag kunnen 65-plussers zich aanmelden voor verschillende beweegactiviteiten bij diverse sportverenigingen in de buurt.

Informatie Sportdorp Wieringermeer
Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. Er wordt samengewerkt met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties om een beweegaanbod te creëren dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teamsportservice Schagen, Remy Kluvers, 0224-21 47 74, rkluvers@teamsportservice.nl. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.