SLOOTDORP - De nacompetitie is voor Wieringermeer beperkt gebleven tot twee wedstrijden. Een week na de overwinning op derdeklasser Alcmaria Victrix verloor de ploeg van trainer/coach Dave Zeilemaker in eigen huis van een andere Alkmaarse tegenstander, Flamingo's '64.

Wieringermeer begon nochtans goed aan de wedstrijd want al na acht minuten kon Thijs Boersma alleen op de Alkmaarse keeper afgaan en rondde koelbloedig af. Vervolgens wist de thuisploeg met kunst en vliegwerk de ervaren tegenstander bijna een uur lang van scoren af te houden. In het laatste half uur sloegen de Alkmaarders echter keihard toe via doelpunten van Maurice Gijzen en Ruben Beentjes (ieder twee).

Boersma wist in de slotfase met zijn tweede van de middag nog wel de eer te redden, maar feit was dat Flamingo's deze middag een maatje te groot was en doorgaat naar de finale van de nacompetitie waar Wieringermeer zich mag richten op opnieuw een seizoen in de vierde klasse.

Wieringermeer – Flamingo’s 64 2-4 (1-0)
8. 1-0 Thijs Boersma
61. 1-1 Maurice Gijzen
67. 1-2 Ruben Beentjes (penalty)
73. 1-3 Maurice Gijzen
82. 1-4 Ruben Beentjes
90. 2-4 Thijs Boersma

Wieringermeer: Schoen. Groen, Laan, S. Boersma, Vijselaar. Van de Vrie, T. Zuidhof, Töpfer (B. Zuidhof/73). Veenstra, Kempeneers, Boersma.

Flamingo’s 64: Kuin. Dubois, Vlaar, Bergwerff, Bakker (Trifkovic/63). Bektas, Kossen (Oomes/63), Gundogdu (Simons/79). Beentjes, Rijsterborgh, Gijzen.