HIPPOLYTUSHOEF - De Weere- Eén helft lang werd Succes overlopen door het verrassend sterke DWB. Na een vroeg verkregen voorsprong had de thuisclub tal van mogelijkheden om verder uit te lopen. Een nauwelijks verdiende gelijkmaker vlak voor rust luidde de wederopstanding van Succes in. Met een formidabele treffer van invaller Stan Kok leken de gasten zelfs met de volle winst aan de haal te gaan. Kort voor tijd trok DWB speler Bram Schilder, middels een kopbal de stand weer in evenwicht. De 2-2 einduitslag was al met al een juiste afspiegeling van dit vermakelijke duel.

Door afzeggingen en blessures moest Succes coach Wouter Rood zijn elftal op een aantal plaatsen flink wijzigen. Kevin de Bruin (werk) Jeroen Metselaar (blessure) en Toine Bugel (vakantie) ontbraken onder meer. Omdat Jop van den Esschert ook niet in de basis startte bekleedde Maikel Hoekstra de spitspositie. Stef de Koning schoof door naar het middenveld en achterin werd er een plaats ingeruimd voor Jaap Wigbout. De verdediger pakte zijn kans en speelde een solide wedstrijd.

Succes, dat vorige week met een knappe 2-6 uitzege uit de startblokken schoot tegen het hoog aangeslagen SRC, stuitte deze middag op een tegenstander waar dit seizoen ook terdege rekening mee gehouden moet worden in deze klasse. Vooraf werd dit elftal van Niels Kaan misschien niet tot titelkandidaat gerekend maar de start van dit elftal is veelbelovend. Zo werd DWOW al achteloos met 3-0 aan de kant geschoven en ook Succes moest gisteren de eerste 45 minuten zijn meerdere erkennen in de thuisclub. Met fris en direct aanvalsspel werd de Succesverdediging keer op keer op de proef gesteld. De gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken, met name van Gert Jan Langedijk en Norman op 't Veld zorgde voor hachelijke situaties voor het doel van Martijn Lont. Vrije trappen van Langedijk en Dylan op 't Veld raakte respectievelijk de lat en zeilde net aan over. De vroege openingstreffer van de thuisclub was daarom allerminst een verrassing. De manier waarop deze tot stand kwam was het overigens wel. De opkomende Norman van 't Veld werd geen strobreed in de weg gelegd en waar iedereen een voortzet verwachtte produceerde hij een verrassend schot in de korte hoek. Keeper Lont ook zichtbaar verrast, zag de bal via zijn graaiende vingertoppen in het net verdwijnen.

Succes , dat niet verder kwam dan wat halve kansjes van Maikel Hoekstra en Bart de Kleine mocht van geluk spreken dat DWB vervolgens niet meer met de kansen deed. Kevin Schouten maaide in geheel vrijstaande positie over de bal heen en even daarna was zijn snoekduik mooier dan de kopbal die hoog over ging. Een venijnig schot in de korte hoek van Langedijk werd ditmaal wel op juiste waarde geschat door Lont. Pas kort voor rust toonde de Succes voorwaartse weer teken van leven. Hoekstra, die een achterwaartse kopbal net aan gekeerd zag, nam zelf de toegekende corner. Zijn strakke voorzet belandde pardoes op het hoofd van de geheel vrijgelaten Jeroen Norder. Via de vingertoppen van de keeper tekende de middenvelder voor de gelijkmaker.

Totaal tegen de verhouding in stond het ineens gelijk en zochten de spelers van Succes opgelucht de kleedkamer op. Na de onderbreking was direct te merken dat de opsteker voor rust Succes een boost had gegeven. Met Jop van den Esschert in plaats voor Marc van der Kooij trokken de gasten steeds meer het initiatief naar zich toe. DWB probeerde daar aanvallend ook wat tegenover te zetten maar het venijn en het raffinement van de eerste helft ontbrak. Nu waren de rollen omgedraaid en zorgde de gasten voor het grootste doelgevaar. Hoekstra kwam net een teenlengte tekort op een mooie voorzet van de Kleine , Norder zag zijn knappe solo ternauwernood afgestopt, Van den Esschert mikte in kansrijke positie net over en Stef de Koning zaaide veel paniek met een indraaiende vrije trap.

De wissel van de geblesseerde Jeroen Norder voor Stan Kok bleek allerminst een aderlating. Hoewel de invaller al een wedstrijd in de benen had, viel hij zeer goed in. Hij drukte zelfs een stempel op de wedstrijd met een magistrale treffer. Een afgeslagen bal nam hij keurig op de borst aan om vervolgens met een prachtige lob keeper Strooman te verschalken. De fraaie treffer bleek echter niet voldoende voor de volle buit. DWB, dat alleen nog maar gevaarlijk was geweest door twee afstandsschoten, zette in de slotfase nog éénmaal aan. Er ontstond een mini offensief en uit een corner kopte Bram Schilder -identiek als de treffer van Jeroen Norder- de 2-2 binnen. In de ultieme slotfase werd Van den Esschert nog omver gelopen in de zestien meter. Voor de scheidsrechter was dit echter niet voldoende om naar de stip te wijzen. En zo bleef de stand in evenwicht.