WESTERLAND - Zondag 18 juni wordt er door Sport Nu een bijzondere wandeltocht georganiseerd. Eenmalig wordt er namelijk (deels) gewandeld op plaatsen waar je anders niet mag komen.

Tot 1924 was Wieringen een eiland wat is ontstaan doordat de Noorse gletsjers het keileem tot op grote hoogte opstuwden. Door deze keileembulten is een prachtig glooiend landschap ontstaan en ligt het hoogste punt van Wieringen 13 meter boven N.A.P.  Het laagste punt ligt 2 meter onder N.A.P. Beide punten worden aangedaan in de wandeltocht. Rondom Wieringen liggen ook vele oude dijken. Over een aantal van deze dijken wordt gewandeld wat voor prachtige uitzichten en vergezichten zorgt. Aan de kant van de Waddenzee loopt de route een stukje boven op de dijk waardoor je zicht hebt op Wieringen én Texel.

Verder gaat de tocht, met toestemming van de agrariërs, door een aantal landerijen met weidse uitzichten, loopt men door de uitgraving waar ooit de spoorlijn van Anna Paulowna naar Harlingen zou komen en is het een aaneenschakeling van kronkelweggetjes en schelpenpaadjes.

De tocht gaat dus over verhard en onverhard terrein waar men rekening moet houden met dat er hier en daar over een hek gestapt moet worden.

Kortom, een bijzondere wandeltocht over een bijzonder stukje Nederland.

3 afstanden

Er kan een keus worden gemaakt uit 3 afstanden, 10 km, 15 km en 20 km. Voor alle afstanden is er halverwege een verzorgingspost waar tevens toiletten zijn.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Boerenlandfair, die ook deze dag plaatsvindt van 11.00-16.30 uur.

Parkeren

Volg de borden “P Dorpsfeest/Boerenlandfair”
LET OP! Parkeren is alleen toegestaan op het aangewezen parkeerterrein. Dit weekend geldt een wegsleepregeling voor de straten rondom het feestterrein. Voor de fietsen is een apart parkeerterrein tegenover de inschrijftent van Sport Nu.

Aanmelden

Aanmelden voor de Wandeltocht kan ter plaatse tussen 11.00 en 13.00 uur. Sport Nu staat vlakbij de ingang van de Boerenlandfair, op de hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. De kosten zijn 7,50 p.p. inclusief verzorgingspost onderweg of 10,- p.p. met een “Mooi Wieringen bidon” als aandenken.

Meer informatie kun je vinden op www.sport-nu.nl of bel met 06-53730319