REGIO – In de eredivisie hebben de dames van VZV een nipte nederlaag geleden. Halverwege was de achterstand duidelijk groter, maar in het tweede bedrijf knokte de ploeg zich terug. Eén niveau lager behaalde ZAP wederom een overwinning. Op bezoek bij Hercules was dat echter wel met een klein verschil. Voor Geel Zwart was het een teleurstellend weekend. De ploeg van John Zeeuw verloor voor de tweede keer op rij.

VZV – V&L 25-31
In eigen huis is Maedilon/VZV tegen een 25-31 nederlaag aangelopen. Tegen V&L, de huidige nummer vier van de ranglijst, keek de ploeg van coach Betty Plasmeijer halverwege tegen een 9-18 achterstand aan. In het tweede bedrijf wist de damesploeg uit ‘T Veld zich terug te knokken in de wedstrijd. De vechtlust was echter niet genoeg om punten te pakken, 25-31. ,,Ik denk dat we het in de eerste helft helaas hebben laten liggen. We begonnen meteen met een achterstand van 1-7. Daarna konden we wel weer knap terugkomen maar lieten we het op het einde weer lopen" baalde Linsey Perre na afloop.

,,In de tweede helft was het een stuk beter maar helaas hadden we al een te grote achterstand om echt nog dichtbij te komen". De vechtlust die de ploeg in de tweede helft toonde, biedt echter wel perspectief. Perre: ,,We laten met vlagen zien dat we echt goed kunnen handballen, vooral met onze vechtlust. Dus we gaan er de komende weken vol voor".

Hercules – ZAP 23-28
In 's-Gravenhage hebben de handbaldames van ZAP een 23-28 overwinning behaald. Tegen de nummer twaalf van de eerste divisie werd alweer de veertiende zege geboekt.

Door de overwinning blijft de ploeg uit Breezand op de tweede plaats met slechts twee punten achterstand op koploper ACMAA/DVSD. De voorsprong op de nummer drie bedraagt nog altijd één punt.

De eerstvolgende wedstrijd voor de ploeg van Arthur Langedijk is op zaterdag 17 februari. Dan komt de nummer vijf DSS uit Heemskerk op bezoek.

U.S. - Geel Zwart 26-21
De handbaldames van Geel Zwart hebben de tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Op bezoek bij het Amsterdamse U.S. ging de ploeg met 26-21 onderuit.

In de eerste seizoenshelft wist Geel Zwart keurige prestaties neer te zetten. De ploeg uit 'T Zand wist alle duels te winnen. Na de korte onderbreking morste de ploeg van John Zeeuw al driemaal punten. Nadat de ploeg gelijkspeelde tegen VOC 3, liep Geel Zwart tweemaal tegen een nederlaag aan. ,,Vooraf was er sprake van 'we gaan er tegen aan', maar in wedstrijd was het niet overtuigend" sprak John Zeeuw. ,,We hebben teveel kansen gemist in de gehele wedstrijd met basale fouten. De passing met elkaar was te onzorgvuldig en de verdediging was niet alert genoeg".

Halverwege keek de ploeg uit 'T Zand al tegen een 13-6 achterstand aan. Zeeuw: ,,Dan weet je dat het moeilijk wordt. We komen toch terug tot 24-21, maar de echte overtuiging ontbreekt gewoon op dit moment".

Door de verliespartij tegen U.S. lijkt de titelstrijd weer spannend kunnen worden. De voorsprong op nummer twee Zeeburg bedraagt momenteel vier punten. De naaste achtervolger heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

Topscoorders: Elles bakker (10), Rianne Blauwboer (4), Marjolein hoebe (3).