RAALTE – Twee dagen na de spannende wedstrijd tegen Voorwaarts nam ZAP het afgelopen dinsdagavond op tegen Kwiek. De ploeg uit Breezand was zichtbaar vermoeid maar wist de punten te pakken, 32-33.

Afgelopen zondag kende ZAP een sterke start door het thuisduel tegen Voorwaarts te winnen (33-27). In Raalte trad een vermoeide ploeg aan. “Je kon heel duidelijk merken dat we vermoeid waren van de wedstrijd die we afgelopen zondag hebben gespeeld. We waren geen schim zijn van afgelopen zondag. Maar we winnen we hem toch.” zei Arthur Langedijk na afloop van de met 32-33 gewonnen wedstrijd. De lange busreis, zo'n tweeënhalf uur, was ook niet bepaald ideaal voor de ploeg.

In Raalte kwamen de handbalsters uit Breezand al snel op een 2-0 achterstand waarna het zich herpakte. “Onze dekking was heel zwak maar aanvallend ging het goed”, aldus de coach. Halverwege ging zijn ploeg met 16-20 aan de leiding. “We hebben in de tweede helft helemaal geen tempo gespeeld.” De ploeg ging wel lange tijd aan de leiding, variërend van vier tot één punt. “Toen kwamen zij op een voorsprong van een punt en hebben we hun middenbouw vastgezet. We gingen een een 7-0 aanval spelen”, aldus de coach. “Dankzij de tactiek viel het dubbeltje onze kant op.”

Uiteindelijk won ZAP met 32-33 en doet zo opnieuw goede zaken in de nacompetitie voor promotie. Langedijk: “We pakken wederom twee punten. Die meiden hebben het hartstikke goed gedaan.”

Komende zaterdag staat de derde wedstrijd op het programma. Dan neemt ZAP het in eigen huis op tegen Bentelo.