WESTERLAND - Wie altijd al een keer heeft willen tijgeren over het Wad en Lutjestrand of klimmen en klauteren over het ruige, heuvelachtige terrein in en rond Westerland, kan zich op zaterdag 17 juni tijdens het Dorpsfeest helemaal uitleven. Die dag houdt het Dorpsfeest Westerland voor de tweede keer de Wieringer Obstacle Run, die bedoeld is voor iedereen die wil laten zien uit welk sportief hout hij of zij is gesneden.

Het enorme succes van vorig jaar vroeg om een herhaling van de Wieringer Obstacle Run en daarom staat dit sportieve onderdeel ook dit jaar weer op het programma van het Dorpsfeest Westerland. Nieuw is, dat de Run over een langer parcours van ruim 5 km wordt uitgezet en dat deelnemers niet alleen gaan tijgeren over het Lutjestrand en rond het Amstelmeer, maar dat er ook pittige hindernissen staan langs het Wad en op het heuvelachtige terrein in Westerland. Met name het heuvelachtige karakter van de Run vraagt doorzettingsvermogen van de deelnemers. Tel daar de ongeveer 40 pittige hindernissen bij op en de Obstacle Run van het Dorpsfeest Westerland vormt daarmee een echte uitdaging voor alle sportievelingen die willen laten zien wat ze waard zijn!

Deelnemen

Deelname aan de Obstacle Run kost 10 euro per persoon en iedereen van 13 jaar en ouder kan zich vanaf nu online inschrijven. Inschrijven vooraf is wel nodig. De volledige opbrengst van de Obstacle Run gaat overigens - net als alle opbrengsten van het Dorpsfeest Westerland - naar de Wieringer verenigingen. De Run start op zaterdag 17 juni om 16.30 uur vanaf het terrein van het Dorpsfeest Westerland, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. Deelnemen kan als duo (vader/zoon, moeder/dochter), per team (vrienden of collega’s) en individueel. Alle informatie over de Wieringer Obstacle Run, inclusief het online inschrijfformulier, is te vinden op de website van het Dorpsfeest Westerland: www.dorpsfeestwesterland.nl.