SCHAGEN/WIERINGERWERF - ‘Klaar voor de start? Af….!’ Zo klinkt het startschot woensdag 27 oktober en 3 november. Dan houden Team Sportservice en atletiekvereniging Wieringermeer en TAS’82 de jaarlijkse Scholierenveldloop. De veldloop is voor alle kinderen van de basisschool. Deelname is gratis.

“Natuurlijk loopt niet iedereen dezelfde afstand. Dat zou niet eerlijk zijn. De kleintjes rennen de helft van de bovenbouwkinderen”, licht Manon Verblaauw van Team Sportservice toe. “De Scholierenveldloop is een samenwerking met de twee atletiekverenigingen. Maar dat wil niet zeggen dat alleen kinderen uit Schagen of Wieringerwerf mee mogen doen. Woon je in de buurt en hou je van een sportieve sprintuitdaging, geef je dan ook snel op”, roept de buurtsportcoach alle kinderen uit de omgeving op.

Medaille mee naar huis
De kinderen worden in groepen ingedeeld. De groepen 1 tot en met 3 rennen 500 meter, de ouderen uit groep 4 tot en met 8 het dubbele. “We vinden dat die kinderen wel duizend meter kunnen rennen”, lacht Manon Verblaauw. “Daarnaast krijgen de nummers een tot en met drie een medaille na afloop.”

Aanmelden op noordhollandactief.nl
Aanmelden is verplicht en kan heel eenvoudig via de verzamelsite waarop alle activiteiten van Team Sportservice, maar ook andere sportaanbieders hun aanbod delen. Iedere groep heeft een eigen starttijd. Kijk op https://bit.ly/3j3msHQ voor alle starttijden in Wieringerwerf. De vereniging is te vinden aan de Dokter Tamsmalaan 2. Kijk voor Schagen op https://bit.ly/3AJYWWt. TAS’82 is te vinden aan de Trambaan-Oost 1 in Schagen.

Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice, Manon Verblaauw: