NOORDKOP - Kinderen tot een jaar of tien kunnen vanaf eind november meedoen aan een van de Pieten Gymfeesten in de Noordkop. Team Sportservice houdt er drie in de gemeente Schagen en drie in Hollands Kroon. Het eerste pietenfeest is maandag 23 november in Den Oever.

Basisschoolkinderen uit de gemeente Schagen en Hollands Kroon kunnen tijdens de Pieten Gymfeesten hun pietenvaardigheden tonen en verbeteren. Gooi pakjes door de schoorsteen, klim en klauter op schuine daken en zwaai van het ene naar het andere dak om cadeautjes rond te brengen. Manon Verblaauw is een van de bewegingsconsultenten van Team Sportservice. “We zorgen voor een uitdagend pietenparcours en zetten verschillende spelletjes klaar. En er komen pieten langs om mee te doen en achteraf pepernoten uit te delen.”

Verklede pietjes
Natuurlijk is het leuk als de jonge deelnemers verkleed komen. “Maar denk erom”, waarschuwt de bewegingsconsulent, “een kraag of cape om je nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht en sokken met grip zijn niet toegestaan. We doen er alles aan om de veiligheid van de kinderen te waarborgen.”

Zes locaties in de Noordkop
De Pieten Gymfeesten zijn op zes locaties: 23 november in Den Oever, 24 november in Middenmeer, 25 november in Petten, 26 november in ’t Zand, 27 november in Breezand en 2 december in Schagen. Er zijn steeds twee blokken: een van 14.30 tot 15.30 uur en een van 15.45 tot 16.45 uur.

Extra veiligheidsmaatregelen
In verband met de covid-19-maatregelen mogen alleen kinderen naar binnen. Manon Verblaauw: “Helaas kunnen we geen volwassenen toelaten. We hebben wel extra maatregelen getroffen om de activiteit veilig te laten verlopen. Daarom zorgen we voor voldoende begeleiding. En een tip van onze kant: kleed je thuis vast om en heb je klachten, blijf dan thuis.”

Online aanmelden
Wie vragen heeft, kan een mail sturen naar mverblaauw@teamsportservice.nl. De kosten voor een van de Pieten Gymfeesten bedragen 1 euro. Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl (klik op aanbod en zoek daarna op plaats).