HIPPOLYTUSHOEF - Door de coronamaatregelen is het voor voetbaljeugd tot 18 jaar alleen toegestaan onderling wedstrijden te spelen en in teamverband te trainen. De maatregelen gelden waarschijnlijk t/m december. Dat is noodzakelijk en gelukkig een periode die net aan te overzien is. Maar hoe kan je als voetbalclub trainen en onderling wedstrijden spelen voor de jeugdleden leuk houden? Succes laat ons een beetje meekijken.


Onderlinge wedstrijden en trainen
De jeugd kan in het dagelijks leven al veel minder dan normaal en heeft ook behoefte aan uitdaging. Voor wat betreft voetbal kunnen spelers zich normaal gesproken tijdens wedstrijden meten met spelers van andere verenigingen. Daaruit komt weer motivatie om nieuwe vaardigheden aan te leren tijdens trainingen. Dit kan nu niet, maar toch blijft de opkomst voor trainen hoog bij voetbalvereniging Succes.

“Het kost onze vrijwilligers heel wat extra inzet, maar wij zijn er voorlopig in geslaagd om een leuk programma voor de jeugd neer te zetten”, zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). “Uiteraard blijven wij in teamverband trainen en organiseren wij de onderlinge wedstrijden. Daarbovenop heeft onze hoofdtrainer Wouter Rood afgelopen weekend een selectietraining voor de jeugd verzorgd en dit zal hij aankomend weekend nog een keer doen.”

Training/clinic door de trainer van het eerste elftal
“Voor jeugd is het prachtig om een keer getraind te worden door de trainers van het ‘grote’ eerste”, zegt één van pupillen teamleiders. Zo had Wouter vorige week zaterdag een ontzettend leuke en leerzame training voor de pupillen en dit weekend voor de junioren.

De spelers kwamen bij het Succes-terrein aan en er stond al een veld vol met pilonnen en doelen. Een training door een andere trainer dan ze gewend zijn is altijd goed en nu de training door de hoofdtrainer werd verzorgd, voelden de talenten zich extra speciaal. Ze hebben een paar leuke nieuwe dingen geleerd, maar ze hebben vooral ook weer lekker even met hun vriendjes gevoetbald.

Één van de leiders van een juniorenteam vult aan: “Ook voor de wat oudere jeugd geldt dat het leuk is om eens door de trainer van het eerste te worden getraind. Wij denken dat er wel wat skills zijn geleerd waar we gebruik van kunnen maken wanneer de competitie zal worden hervat.”

Komen er meer clinics/trainingen?
“Dat is wel de bedoeling”, zegt Ron de Haan (Coördinator Junioren). “Maar omdat de coronamaatregelen snel kunnen veranderen, plannen we niet te ver vooruit. Maar zolang het mogelijk is proberen we elk weekend iets voor de jeugd te organiseren!” We hebben nog heel wat leuke en verrassende ideeën.

Organisatie
“Gelukkig houdt men zich goed aan de regels, zoals die op onze website staan beschreven”, zegt Dennis Klein (secretaris). “Kinderen moeten vooraf registreren en ouders wachten keurig op het parkeerterrein met onderling voldoende afstand. Bovendien plannen we de clinics van verschillende leeftijdsgroepen met een half uur ertussen. Hierdoor is er nooit een grote groep ouders die tegelijkertijd op het parkeerterrein staat.”

Lid worden?
Wil je ook weer eens wat anders doen dan thuis zitten en ook nu lekker in de buitenlucht sporten? Meld je dan aan bij via de website www.vvsucces.com. Voor informatie mail info@vvsucces.com.