HIPPOLYTUSHOEF - Sinds 14 oktober 22:00 uur is er sprake van een gedeeltelijke lockdown. Één van de maatregelen is het stilleggen van de voetbalcompetities. Deze maatregel is bedoeld om het aantal contacten tussen mensen te beperken, waardoor het coronavirus zich minder makkelijk kan verspreiden. Maar bij voetbalvereniging Succes staan er ‘gewoon’ wedstrijden op het programma.


Mag er wel worden gevoetbald?
Wedstrijden in competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel de jeugd als de senioren. Maar wat wel mag is dat leden van de club tot en met achttien jaar onderling wedstrijden spelen en deze leden mogen in teamverband blijven trainen.

‘Wij doen ons uiterste best om de maatregelen te handhaven die tegen verspreiding van het coronavirus zijn ingesteld,’ zegt Raymond Leever (voorzitter jeugdcommissie). ‘Maar wij begrijpen ook dat beweging en contact belangrijk is voor de jeugd. De voorbeelden van de negatieve gevolgen met betrekking tot minder bewegen en minder sociale contacten zien wij ook op televisie en om ons heen. Daarom blijven wij de teamtrainingen voortzetten en hebben we enkele onderlinge wedstrijden opgezet. Alles uiteraard volledig conform de richtlijnen die gelden.’.

‘Voor de duidelijkheid hebben we op onze website www.vvsucces.com alle voorwaarden waaronder we mogen trainen en onderling voetballen gezet’ vult Dennis Klein (secretaris) aan. ‘We benadrukken dat iedereen zich aan de voorschriften moet houden: zoals dat de kleedkamers dicht blijven, na de training/wedstrijd moeten de spelers direct naar huis en er mogen geen ouders langs de lijn. Mocht het zo zijn dat de regels weer veranderen, dan passen we alles zo snel mogelijk aan.’

Vriendschappen
Bij een voetbalclub zien jeugdleden hun vrienden die ze buiten hun klasgenoten om hebben gemaakt. Wanneer er dan geen voetbal is, is dat contact ook minder.

‘Dit is zeker waar,’ zegt een van de jeugdtrainers. ‘Kijk maar naar de jeugd die van groep acht naar het voortgezet onderwijs gaat. Dan komen ze ineens in de klas met hun teammaten die eerst op een andere basisschool zaten en fietsen ze samen naar school. Ook zie je dat jeugdleden met spelers van DWOW of Flevo in de klas komen, dat geeft vanaf de kennismakingsweek meteen stof tot praten en een klik. Vriendschappen worden zo makkelijker gesloten.’

Kan iedereen meedoen?
Bij Succes vinden wij het belangrijk dat iedereen kan komen spelen,’ zegt Patrick Mulder (voorzitter). ‘Dit geldt overigens ook buiten corona om. Zo helpen wij altijd al jeugdspelers die financiële ondersteuning nodig hebben. Deze spelers kunnen gebruik maken van de “meedoe-regeling” en mocht het zo zijn dat bijvoorbeeld voetbalschoenen te duur zijn, dan hebben wij bij Succes het Jan Buma fonds om hier een bijdrage uit te kunnen halen. Zo kunnen wij een steentje bijdragen daar waar het nodig is.’

Deze onderlinge wedstrijden en teamtrainingen zijn echter voor leden in verband met registratieplicht vanuit de coronamaatregelen. Mocht je lid willen worden of meer informatie willen, stuur dan gerust een mail naar info@vvsucces.com.