HIPPOLYTUSHOEF - Kunstgras en Succes. Het is gebleken niet een geweldige combinatie te zijn. Zo bleven in de voorbije drie seizoenen de punten op het sportpark Groenoord in Schagen. Gelukkig voor de Wieringers is er een einde gekomen aan deze reeks. Zo kon nieuwe trainer Wouter Rood zijn allereerste officiele wedstrijd van een eerste elftal met een brede grijns het Schagense kunstgrasveld verlaten na een verdiende 2-6 overwinning.

Het begon voor Succes niet zoals gehoopt. Src zette vanaf het eerste fluitsignaal meteen druk en probeerde zo Succes niet in het gewenste spel te laten komen. Al na zes minuten leverde dat een goal op. Succes probeerde uit te verdedigen, maar verloor knullig de bal en ‘met afstand beste man aan Schagen-kant’ Robert-jan Klein schoof beheerst binnen. Succes was direct wakker geschud, want na de aftrap was er een identieke situatie aan Src-zijde. Balverlies in de verdediging, waarna Stan de Koning subtiel Bart de Kleine vrijzette, die vervolgens binnentikte. Vijf minuten later lag de bal op de stip aan de andere kant. Doelman Lont haakte de slim weggelopen Klein en de beslissing van de jonge scheidsrechter Wagemaker was terecht. Klein schoot feilloos raak. Doordat het middenveld van Succes na dit stroeve kwartiertje beter in de wedstrijd kwam kreeg Succes meer en meer overwicht. Kansjes voor Bart de Kleine en Jeroen Norder werden nog gemist, maar nadat de opgekomen back Maikel Hoekstra een kiezelhard schot gelost had en de keeper niet meer kon doen dan loslaten, was Marc van der Kooij er als de kippen bij om voor de gelijkmaker te zorgen. 2-2. De verdiende voorsprong was een cadeautje van de keeper van Src die een corner door de handen liet glippen en zo spits Kevin de Bruin een niet te missen kans gaf. Nog voor rust werd de zesde en mooiste goal van de middag gemaakt. Een onnavolgbare actie van Jeroen Norder, hij passte nadat hij twee man was gepasseerd door de benen van een verdediger, op Kevin de Bruin, die knap wegdraaide en de keeper kansloos liet. Aan de ander kant bleef het oppassen voor het aanvalsduo van Src, die af en toe gevaarlijk snel konden counteren. Zo had Rick Jansma zijn handen vol aan Robert-jan Klein en het centrale duo Ted Jorna en Stef de Koning aan Stef Elting. Toen Elting geblesseerd het veld moest ruimen was het ook wel gedaan met het gevaar van Src.

Dat de thee de Wieringers goed had gedaan bleek wel aan het begin van de tweede helft. Succes startte furieus. Twee minuten had Marc van der Kooij nodig om zijn tweede van de middag te maken. Zoals zo vaak stond de behendige Bart de Kleine aan de basis. Ongrijpbaar voor de verdedigers zette hij Jeroen Norder vrij, de rebound van zijn geblokte schot was een prooi die via de binnenkant van de paal binnenrolde. Het was duidelijk vanaf dat moment: Succes ging dit niet meer uit handen geven. Op alle fronten was het de bovenliggende partij, maar gezien de stand hoefde het ook niet meer. Dat een kwartier voor tijd nog een goal voor Succes te noteren viel was wederom te danken aan de Schagense doelman. Een vrije trap, genomen door Stef de Koning, net op de helft van Src werd volkomen verkeerd ingeschat en zeilde direct binnen. De verbouwereerde de Koning geloofde zijn ogen niet, maar werd door zijn teamgenoten bejubeld. Nadat zowel Toine Bugel, Rick Jansma als Ted Jorna werden gewisseld voor Edwin Ansink, Stan Kok en Jaap Wigbout hield Succes zich moeiteloos staande. Dat de laatste grote kans van de wedstrijd voor Robert-jan Klein niet in het doel belandde was een collectief succes. Zo gretig als doelman Martijn Lont op fantastische wijze zijn inzet keerde, zo stonden Wigbout en Kok niet toe dat er nog een keer afgetrapt diende te worden.

Of het nu zwak was wat Src liet zien of dat het juist knap was wat Succes liet zien is op dit moment in de competitie moeilijk te zeggen. Feit is wel dat trainer Wouter Rood een groep jongens onder zijn hoede heeft waar potentie in zit. Volgende week staat de uitwedstrijd met De Wilde Beren (DWB) op het program.